Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahti valmistautuu innolla IBU Cupiin – kilpailijoita 33:sta maasta

Kontiolahti valmistautuu innolla IBU Cupiin – kilpailijoita 33:sta maasta

Kontiolahden ampumahiihtostadion saa vieraakseen nousevat ampumahiihtotähdet, kun IBU Cup käynnistyy 27. marraskuuta ja jatkuu aina 3. joulukuuta asti. Kontiolahti on ylpeä isännöidessään tätä arvostettua ampumahiihdon tapahtumaa, joka kokoaa yhteen huippu-urheilijat ympäri maailman: tulevissa kilpailuissa on osallistujia yhteensä 33:sta maasta. Tulevaisuuden ampumahiihtotähdet kilpailevat kisojen aikana arvokkaista pisteistä, jotta pääsisivät mahdollisesti mukaan maailmancupiin.

IBU Cupin aikana katsojia hemmotellaan monipuolisella kilpailuohjelmalla, johon sisältyy niin pikakilpailuja kuin viestejäkin. Jännitystä ja huippu-urheilua on luvassa jokaisena kilpailupäivänä. Kilpailuihin toivotaan saapuvan yleisöä kannustamaan hiihtäjiä paikanpäälle, jotta kisatunnelma katsomoissa nousisi huippuunsa. Samalla pyrimme osoittamaan tulevia kisahakuja ajatellen, että Pohjois-Karjalasta löytyy loistavaa yleisöpotentiaalia. Kontiolahden Urheilijat yhdessä Pohjois-Karjalan Osuuskaupan ja Joen Lokan kanssa järjestävätkin maksuttomat yleisöbussit Joensuusta Kontiolahden ampumahiihtostadionille viikonloppuna 2.–3.12.

IBU Cup on enemmän kuin pelkät kilpailut – se on yhteisöllinen tapahtuma, joka yhdistää paikalliset asukkaat, ampumahiihdon ystävät ja maailmanlaajuisen yleisön. Viikonlopun 2.–3.12. kisojen yhteydessä vietetään myös Perhepäiviä, jolloin on luvassa kisatunnelman lisäksi erilaisia toiminta- ja esittelypisteitä: muun muassa Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n pisteellä pääsee jumppaamaan Jekku-Jänön johdolla ja testaamaan reaktionopeutta, FB Factorin toimipisteellä saa kokeilla ampumahiihdon ja salibandyn yhdistelmälajia, Pohjois-Karjalan Osuuskaupan S-Biilin luona voi osallistua hotellilahjakorttien arvontaan sekä Kontiolahden kunnan Liippa-autolla pääsee mm. äänestämään Kontiolahden kunnan 150-vuotisjuhlavuoden juhlavuosivillasukkaa – sekä paljon muuta!

Kontiolahden ensilumenlatu on kisojen käytössä 27.11.3.12., jolloin latu ei ole yleisön käytössä.