Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronarokotusajan vaihtamisen liittyvät kysymykset jatkossa takaisinsoittopalvelulla

Siun sote: Koronarokotusajan vaihtamisen liittyvät kysymykset jatkossa takaisinsoittopalvelulla

Koronarokotuksen toinen rokoteannos annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. Siun sote varaa ajan tehosterokotukseen valmiiksi ja se annetaan aina ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Toisen rokoteannoksen aikaa ei näin ollen voi varata verkkoajanvarauksen kautta.

Jos toisen rokotteen rokotusaika on välttämätöntä siirtää esim. terveydellisistä syistä, pitää se tehdä puhelimitse. Kiireettömissä tapauksissa rokotusajan vaihtaminen tapahtuu soittamalla maanantaisin klo 9–11 takaisinsoittopalveluun numeroon 013 330 2131. Siun sote soittaa takaisinsoittopyynnön jättäneille saman viikon aikana ja keskustelee rokotusajan vaihtamisesta. Kiireettömiä rokotusajan vaihtoja ovat ajat, joihin on yli viikko aikaa. Takaisinsoittopalvelun kautta ajan 2. rokotukseen voivat varata myös henkilöt, jotka ovat muuttaneet Pohjois-Karjalaan tai oleskelevat maakunnassa yli kolmen kuukauden ajan ja ovat saaneet 1. rokotteen muualla.

Kiireellisissä tapauksissa eli kun varattu rokotusaika on alle viikon päässä, voi rokotusajan vaihtaa koronarokotusten ajanvarauksen kautta maanantaina klo 8–9 numerossa 013 330 2131.

Annettua rokotusaikaa voi siirtää vain välttämättömän esteen vuoksi. Esimerkiksi kesälomamatka ei ole syy siirtää toisen rokotteen aikaa. Tehosterokoteajan siirtäminen on hyvin vaikeaa, koska koronarokotteita on saatavilla rajallinen määrä. Rokotusajat on suunniteltu niin, että kaikki maakuntaan saapuvat rokotteet käytetään. Näin ollen uuden rokotusajan löytäminen siirretylle 2. rokotteelle on erittäin vaikeaa ja se hidastaa koronarokotusten etenemistä.
12–15-vuotiaiden sekä tänä vuonna 16 vuotta täyttävien riskiryhmään kuuluvien koronarokotukset
Siun sote on lähettänyt 24.6. sairauden perusteella riskiryhmään kuuluville 12–15-vuotiaille postitse kirjeen koronarokotuksista ja rokotusajan varaamisesta. Vastaavanlainen kirje on lähetetty 2.7. myös vuonna 2005 syntyneille henkilöille, jotka eivät ole vielä täyttäneet 16 vuotta ja kuuluvat sairautensa perusteella riskiryhmään. Kirjeet on lähetetty Siun soten asiakas- ja potilastietojärjestelmässä olevien tietojen perustella. 16 vuotta täyttäneet voivat varata koronarokotusajan verkkoajanvarauksen kautta.

Mikäli henkilö kuuluu riskiryhmään, mutta kirjettä ei ole tullut, voi koronarokotusaikaa tiedustella arkisin 5.–14.7. klo 10–15.30 numerosta 050 516 5864.

Lasten koronarokotusten riskiryhmät ovat samat kuin 16 vuotta täyttäneiden riskiryhmät. Lisätietoa lasten koronarokotuksista voi lukea THL:n sivuilta: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista.

 

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi