Sisältöjulkaisija

angle-left Päiväkotien aamu- ja välipalat uudistuvat Kontiolahdella vuodenvaihteessa – lapset ovat vaikuttaneet muutokseen

Päiväkotien aamu- ja välipalat uudistuvat Kontiolahdella vuodenvaihteessa – lapset ovat vaikuttaneet muutokseen

Aamu- ja välipalat uudistuvat Kontiolahden kunnan päiväkodeissa vuodenvaihteessa. Päiväkotien lapset ja henkilöstö ovat vaikuttaneet uudistuviin ruokalistoihin, sillä kunnan ravintopalvelut kutsui heidät mukaan toiminnan kehittämiseen.

Kunnan ravintopalvelut uudistaa aamu- ja välipaloja päiväkodeista saatujen palautteiden ja toiveiden sekä valtion ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) ohjeiden pohjalta. Aamu- ja välipalalistan suunnittelua ja kehittämistä on vienyt eteenpäin ravintopalveluiden ammattilaisista koostuva työryhmä.

Hyvän aamu- ja välipalan perustan muodostavat kasvikset, hedelmät, marjat, täysjyväpuurot ja -leivät sekä rasvattomat ja vähärasvaiset maitovalmisteet. Uudelle aamu- ja välipalalistalle lisätään tuoreiden kasvisten ja marjojen määrää, suositaan täysjyvätuotteita ja vähennetään sokerisia välipaloja. Lisäksi leivän päälle on aina jotain tuoretta tarjolla eikä makkaravalmisteita tarjota päivittäin.

– Haluan, että ruoka tuottaa iloa ja hyvinvointia lasten päivään. Uskon, että onnistumme tässä, kun kehitämme ruokalistoja yhdessä lasten kanssa, ruokapalvelupäällikkö Sirpa Laakkonen kertoo.

Seuraavassa vaiheessa lapsia otetaan mukaan myös pääruokalistoja koskevaan uudistustyöhön.

Linkit:
Syödään yhdessä - ruokasuositukset lapsiperheille
Syödään ja opitaan yhdessä - kouluruokailusuositus