Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: 3. koronarokotuksia riskiryhmille ja yli 40-vuotiaille jatketaan

Siun sote: 3. koronarokotuksia riskiryhmille ja yli 40-vuotiaille jatketaan

Siun sotessa on annettu tähän mennessä kolmansia koronarokotteita noin 62 500 annosta. 3. annoksen on näin ollen saanut liki 40 prosenttia yli 12-vuotiaista pohjoiskarjalaisista, Siun sote tiedottaa. Viikolla 2 rokotusajat ovat menneet ripeästi, minkä vuoksi viikolla 3 rokotuksia jatketaan nykyisissä rokotusryhmissä. Uusi ikäryhmä voidaan avata nopeastikin, jos rokotteiden menekki hiipuu.

Ajan kolmanteen koronarokotukseen voivat verkkoajanvarauksen kautta varata sairauden perusteella riskiryhmään (riskiryhmä 1 ja 2) kuuluvat yli 18-vuotiaat sekä yli 40-vuotiaat. Verkkoajanvaraus on osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Riskiryhmään kuuluvat ja yli 60-vuotiaat voivat varata ajan 3. rokotukseen, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. 40–59-vuotiaat voivat varata ajan, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään 4 kuukautta.

Uusia aikoja tulee varattavaksi aina lauantaisin klo 12 ja maanantaisin klo 8. Lauantaisin varattavaksi tulevat alkuviikon ajat ja maanantaisin loppuviikon ajat.
Aikoja on tarjolla sekä Biontech-Pfizerin että Modernan koronarokotteelle. Käytössä oleva rokote näkyy ajanvarauksen yhteydessä. Varovaisuusperiaatteen vuoksi alle 30-vuotiaat voivat ottaa vain Biontech-Pfizerin koronarokotteen. Muille Modernan rokote sopii, vaikka olisi saanut aiemmat rokotteet toisen valmistajan rokotteella.

Lue lisää: https://www.siunsote.fi/-/mietityttaako-koronarokote-

Aikoja avataan rokottajaresurssien ja rokotusvuorossa olevien määrän mukaan. 3. rokotteiden lisäksi Siun sotessa jatkuvat myös 1. ja 2. rokotukset. Tästä johtuen rokotusaikoja ei välttämättä pystytä avaamaan varattavaksi jokaiselle terveysasemalle sekä alku- että loppuviikoksi. Pienemmillä terveysasemilla rokotuspäiviä voi olla harvemmin.

Joensuussa järjestetään ilman ajanvarausta toteutettava massarokotuspäivä lauantaina 15.1.2022 klo 10–16 osoitteessa Malmikatu 9. Tilaisuudessa annetaan 1. ja 2. rokotteita sekä 3. rokoteannoksia. Tarjolla on 600 Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokoteannosta. Rokotuksia jatketaan klo 16 asti tai siihen saakka, kun rokotteita riittää.

Lue lisää massarokotustilaisuudesta ja tilaisuuden rokotusryhmistä

Yli 70-vuotiaiden 3. koronarokotukset

Siun sote on tarjonnut 3. koronarokotusaikaa kirjeitse tai puhelimitse yli 70-vuotiaille. Kuluvalla viikolla ikäryhmän rokotusten osalta on tehty tarkistusta ja soitettu heille, joille aikaa ei ollut vielä tarjottu. Jos Siun soten puhelu ei ole tavoittanut tai 3. koronarokote on jäänyt ottamatta joistain muusta syystä, voi yli 70-vuotiaat jatkossa varata rokotusajan myös verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/.

Yli 70-vuotiaille on edelleen käytössä takaisinsoittopalvelu koronarokotusaikaan liittyvissä kysymyksissä. Takaisinsoittopalvelun numero on 013 330 2705. Palveluun voi jättää soittopyynnön mihin aikaan vain. Soittopyyntöihin vastataan viikon kuluessa.

Voimakkaasti immuunipuutteisten 4. koronarokotukset

Siun sote käynnistää voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöiden 4. koronarokotukset. Ryhmään kuuluville rokotusaikaa tarjotaan puhelimitse, kuten 1. rokotuskierroksellakin. 4. rokotuksen voi ottaa, kun 3. rokotteesta kun kulunut vähintään 3 kuukautta.
Soitot aloitetaan viikolla 4. Rokotusryhmään kuuluu noin 2 000 pohjoiskarjalaista, joten kaikkia aikoja ei saada soitettua ensimmäisen viikon aikana. Puhelut soitetaan 013-alkuisesta numerosta.

Jos tiedät kuuluvasi voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään, etkä ole saanut 1., 2. tai 3. koronarokotetta, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705. Soittopyyntöihin vastataan viikon kuluessa. Neljättä rokotusta palvelun kautta ei voi varata. Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat ottaa 2. koronarokotteen 6 viikon kuluttua 1. rokotteesta ja 3. rokotteen, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

1. ja 2. rokotusaikoja avataan myös varattaviksi viikoittain

Siun sote jatkaa edelleen myös 1. ja 2. koronarokotusten tarjoamista. Aikoja avautuu varattavaksi aina lauantaisin ja maanantaisin. Rokotusajan voi varata verkkoajanvarauksessa osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Jos verkkoajanvaraus ei ole mahdollista, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 numerosta 013 330 2131.

Lauantaina 15.1.2022 ensimmäisten rokotusten kohdalla otetaan jälleen käyttöön toivelista. Toiveen voi jättää verkkoajanvaraussivulla olevan linkin kautta. Huomioi, että toiveen voi jättää vain 1. koronarokotusajasta, muita toiveita ei palvelun kautta käsitellä.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset

Siun sote järjestää koronarokotuksia 5–11-vuotiaille lapsille. Rokotusajat ovat varattavissa terveysasemien web-ajanvarauksen kautta osoitteessa https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi. Jokaiselle lapselle tulee varata oma aika.

Lapset tulevat koronarokotukseen ensisijaisesti huoltajan kanssa. Mikäli huoltaja on estynyt tulemasta paikalle, huoltajien allekirjoittama suostumuslomake on oltava lapsen mukana. Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Ilman ajanvarausta lapsia ei rokoteta.

Tehosterokoteaika annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Tehoste annetaan kuuden viikon kuluttua pääosin samassa toimipisteessä, missä on saanut ensimmäisen rokotteen.
Lue lisää 5–11-vuotiaiden koronarokotuksista ja ajanvarauksesta: Koululaisten ja opiskelijoiden palvelut - siunsote.fi

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi