Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Kolmannet koronarokotukset etenevät porrastetusti

Siun sote: Kolmannet koronarokotukset etenevät porrastetusti

Siun sotessa on käynnissä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaiset kolmannet koronarokotukset. Ensimmäisenä rokotusvuoroon tulivat voimakkaasti immuunipuutteiset sekä lyhyellä rokotusvälillä 1. ja 2. rokotteen saaneet. Nämä ryhmät ovat pääosin saaneet jo 3. koronarokotteen, Siun sote tiedottaa.

Lähiviikkoina kolmannet koronarokotukset käynnistyvät myös sairauden vuoksi riskiryhmiin kuuluvien sekä yli 70-vuotiaiden ryhmissä. Rokotusten aikataulu riippuu siitä, milloin henkilö on saanut 2. rokoteannoksen. Kolmas koronarokote voidaan antaa aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua 2. rokotteesta.

Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien 12–69-vuotiaiden 3. koronarokotukset käynnistyvät Siun sotessa viikolla 45. Ajat tulevat varattaviksi verkkoajanvaraukseen. Rokotusajan voi varata myös puhelinajanvarauksen kautta viikosta 45 alkaen. Siun sote tiedottaa ajanvarauksen käynnistymisestä tarkemmin ensi viikolla.

Yli 70-vuotiaiden kolmannet koronarokotukset käynnistyvät viikolla 46. Siun sote tarjoaa 3. koronarokotusaikaa kirjeitse kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi koronarokotetta. Kirjeiden lähetys on aloitettu. Kirjeet lähetetään porrastetusti sitä mukaa, kun kolmannen koronarokotteen aika lähestyy. Kirjeet lähetetään Suomi.fi-viestit-palvelun kautta. Jos henkilö on ottanut käyttöön Suomi.fi-viestit, lähetetään kirje sähköisenä. Muutoin kirje toimitetaan postitse.

60–69-vuotiaiden kolmannet koronarokotukset käynnistynevät loppuvuodesta, arviolta viikoilla 50–52. Rokotusryhmän ajat tulevat varattavaksi verkkoajanvaraukseen. Ajanvarauksen käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Ensimmäisiä koronarokotusaikoja jälleen varattavaksi lauantaina ja maanantaina

Ensimmäisiä rokotusaikoja tulee varattavaksi jälleen verkkoajanvaraukseen lauantaina 30.10. klo 12 ja maanantaina 1.11. klo 8. Rokotusajan voi varata osoitteessa https://siunsote.eaika.fi.

Koronarokotusten verkkoajanvarauksen kautta voi jättää myös toiveen 1. koronarokotuksesta omalle terveysasemalle, jos aikoja ei ole varattavissa. Toiveen yhteyteen jätetään yhteystiedot, jotta Siun sote voi olla yhteydessä rokotusajan sopimiseksi. Jos toiveen jättänyt henkilö varaa myöhemmin koronarokotusajan verkkoajanvarauksen kautta, poistuu hänen toiveensa rokotusajasta automaattisesti. Toivetta ei täydy näin ollen itse perua.
Verkkoajanvarauksen kautta voi varata rokotusajan myös 2. rokotteeseen, jos esimerkiksi on saanut 1. rokotusannoksen toisella paikkakunnalla tai on joutunut perumaan aiemman 2. rokoteajan.

Jos aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131. Ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat. Ohjeita ja lisätietoa on Siun soten nettisivuilla.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi