Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Kolmannet koronarokotukset laajenevat kaikkiin yli 18-vuotiaisiin

Siun sote: Kolmannet koronarokotukset laajenevat kaikkiin yli 18-vuotiaisiin

Koronarokotusten ajanvaraus on edennyt kuluvalla viikolla verkkaiseen tahtiin, Siun sote tiedottaa. Tiistaina iltapäivällä rokotusaikoja oli vapaana vielä noin 2 300. Tämän vuoksi rokotusvuorossa oleva ryhmää on laajennettu tiistai-iltapäivänä kaikkiin yli 18-vuotiaisiin. Rokotettavan tulee olla täyttänyt rokotuspäivänä 18 vuotta. Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteellä. Kolmansia koronarokotuksia voi tällä hetkellä antaa vain voimakkaasti immuunipuutteisille alle 18-vuotiaille henkilöille.

Ajan kolmanteen koronarokotukseen voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Uusia aikoja tulee varattavaksi aina lauantaisin kello 12 ja maanantaisin kello 8.
Riskiryhmään kuuluvat yli 18-vuotiaat ja kaikki yli 60-vuotiaat voivat varata ajan 3. rokotukseen, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Perusterveet 18–59-vuotiaat voivat varata ajan, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

Rokotusaikoja on vapaana tällä hetkellä enimmäkseen Modernan koronarokotteelle. Varovaisuusperiaatteen vuoksi rokotetta ei suositella alle 30-vuotiaille miehille. Muille Modernan rokote sopii, vaikka olisi saanut aiemmat rokotteet toisen valmistajan rokotteella. Lue lisää aiheesta Siun soten sivuilta.

Viikosta 5 alkaen Kontiolahdella koronarokotukset keskitetään resurssien riittävyyden turvaamiseksi Lehmon terveysasemalle. Joensuun kantakaupungin alueella koronarokotukset on keskitetty jo pidemmän aikaa Siilaisen terveysasemalle. Muilla Siun soten terveysasemilla koronarokotuksia pyritään järjestämään viikoittain, monella asemalla rokotuksia järjestetään päivittäin. Lisäksi koronarokotuksia annetaan yksityisten toimijoiden rokotuspisteillä, jotka näkyvät ajanvarauksessa.

Voimakkaasti immuunipuutteisille tarjotaan 4. koronarokotetta

Siun sote on aloittanut soittokierroksen, jossa tarjotaan 4. koronarokotusaikaa kolme rokotetta saaneille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Puhelut soitetaan 013-alkuisesta numerosta lähiviikkojen aikana.
Jos tiedät kuuluvasi voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään etkä ole saanut 1., 2. tai 3. koronarokotetta, voit jättää rokotusajasta takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705. Soittopyyntöihin vastataan viikon kuluessa. Neljättä rokotusta palvelun kautta ei voi varata.

Onko ensimmäinen koronarokote yhä ottamatta?

Siun sote tarjoaa edelleen myös 1. ja 2. koronarokotuksia kaikille yli 12-vuotiaille ja riskiryhmään kuuluville sekä 5–11-vuotiaille lapsille. Yli 12-vuotiaat voivat varata rokotusajan verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/.

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotusten ajanvaraus tapahtuu puolestaan osoitteessa https://verkkoajanvarauspth.siunsote.fi/. Ennen ajan varaamista kannattaa lukea tarkempia tietoja lasten rokotuksista Siun soten sivuilta.

Aika 2. koronarokotukseen annetaan 1. rokotuksen yhteydessä. Jos olet saanut 1. koronarokotteen, mutta toinen rokote on edelleen ottamatta eikä aikaa ole varattuna, voit varata ajan 2. rokotukseen verkkoajanvarauksen kautta. 2. rokotteen voi ottaa, kun ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Oletko sairastanut koronan ja mietit 1., 2. tai 3. rokotteen ottamista?

Voit lukea ohjeita koronarokotusten ottamisesta sairastetun koronan jälkeen THL:n sivuilta.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi