Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Kontiolahden uusi sote-asema aukeaa 28.2.

Siun sote: Kontiolahden uusi sote-asema aukeaa 28.2.

Kontiolahden uusi sote-asema avaa ovensa 28. helmikuuta. Muutto Kontiolahden uudelle sote-asemalle tapahtuu 21.2.2022 alkavalla viikolla, minkä vuoksi Kontiolahden ja Lehmon terveysasemat ovat suljettuina, Siun sote tiedottaa. Kiireellisissä tapauksissa asiakkaita kehotetaan ottamaan yhteyttä Enon tai Ilomantsin terveysasemille ja päivystystä vaativissa tapauksissa soittamaan päivystysapuun 116117. Muuttoviikon lisäksi Kontiolahden laboratorio poikkeuksellisesti auki 17.2. vain kello 7–11 ja kokonaan kiinni 18.–27.2.2022.

– Reseptien uusinnat on hyvä hoitaa ajoissa ennen muuttokiireitämme. Maanantaina 28.2. aukaisemme ovet asiakkaille Kontiolahden uudella sote-asemalla. Sote-asema tulee olemaan jatkossa auki maanantaista perjantaihin kello 8–16, pois lukien arkipyhät, muistuttaa osastonhoitaja Saija Määttänen.

Kontiolahden uudella sote-asemalla järjestetään lääkäreiden ja sairaanhoitajien, mielenterveys- ja päihdepalvelujen, neuvolan, suun terveydenhuollon, perhe- ja sosiaalipalveluiden, fysioterapeutin vastaanotot sekä vuodeosastopalvelut. Asemalla palvelee myös Islab laboratorion näytteenottopiste.

– Näillä moninaisilla palveluilla tuetaan tavoitteita, että ihminen saa palvelunsa sujuvasti ja avun yksilöllisiin tarpeisiin moniammatilliselta tiimiltä. Tällä pyritään myös parantamaan palveluiden yhdenvertaista saatavuutta, oikea-aikaisuutta ja jatkuvuutta, Määttänen mainitsee.

Maakunnan muilta terveysasemilta eli ”terkkareista” ei välttämättä löydy kaikkia palveluita saman katon alta, kuten Kontiolahden uudella sote-asemalla, vaan palvelut voivat olla ripoteltuina eri pisteisiin. Kontiolahden sote-asema on tiloiltaan suunniteltu niin, että ammattilaiset ovat lähellä toisiaan ja helposti konsultoitavissa asiakkaan asioissa.

Myös terveyskeskussairaala muuttaa

Kontiolahden terveyskeskussairaalan muuttopäivä Kontiolahden uudelle sote-asemalle on maanantaina 21.2.2022. Osaston muutto tapahtuu yhden päivän aikana. Terveyskeskussairaala sijaitsee sote-aseman toisessa kerroksessa. Kaikista muuttopäivän vierailuista läheisten toivotaan sopivan etukäteen hoitajien kanssa ja rajoittavan vierailunsa vain välttämättömiin käynteihin.

– Potilaiden siirtyminen uuteen sairaalaan ajoittuu iltapäivään eli aamutoimet ja lounas ovat vielä vanhassa sairaalassa, päivällinen ja iltatoimet jo uudessa, kertoo osastonhoitaja Seija Piiroinen.

Ajalla 22.–25.2.2022 muuttavat avopuolen terveysasemalle tulevat toiminnot. Muuttamisesta aiheutuu runsaasti muuttoliikennettä ja ruuhkaa. Kyseiseksi ajaksi terveyskeskussairaalan päivittäisiä vierailuaikoja supistetaan siten, että vierailuaika on kello 16–19.  Lauantaista 26.2.2022 lähtien vierailuajat palautuvat normaaleiksi eli kello 11–19.

Kontiolahden sote-asema

- Kontiolahden sote-asema valmistui 31.1.2022, toiminta uusissa tiloissa alkaa 28.2.2022
- rakentaminen 11/20–1/22
- rakennuttaja Kontiolahden kunta
- pääurakoitsijana Rakennustoimisto K Tervo Oy
- pääsuunnittelu Raamiarkkitehdit Oy
- huoneistoala 2025 m2 jakautuen terveyskeskussairaalan ja vastaanottotoiminnan tiloihin
- terveyskeskussairaala 25 potilaspaikkaa
- vastaanottotoiminnan ja kuntoutuksen tilat
- Islabin näytteenotto

Koko tiedote Siun soten nettisivuilla