Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirusepidemia kiihtyy Joensuun seudulla – lapset koronatestiin lievissäkin oireissa

Siun sote: Koronavirusepidemia kiihtyy Joensuun seudulla – lapset koronatestiin lievissäkin oireissa

Koronavirustartuntojen määrä Joensuussa ja Joensuun asiointi- ja työssä käyntialueella kasvaa nopeasti, Siun sote tiedottaa. Tartuntoja todetaan paljon etenkin rokottamattomilla ja alle 12-vuotiailla koululaisilla sekä päiväkoti-ikäisillä lapsilla. Koulu- ja päiväkotialtistumisia on todettu lähes päivittäin, ja muun muassa harrastusryhmien kautta tartunnat ovat levinneet edelleen laajemmalle. Perhepiirissä tartuntoja ovat saaneet myös jo rokotetut henkilöt.
Tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi Joensuussa, Liperissä ja Kontiolahdella tiukennetaan ohjeita koronatestiin hakeutumisesta ja oireisena kouluun, hoitoon tai harrastuksiin menemisestä:

•    Alle 12-vuotiaat ja kaikki rokottamattomat lapset tulee viedä koronatestiin lievissäkin oireissa mahdollisimman pian. Ohje koskee myös niitä perheitä, joissa vanhemmilla perheenjäsenillä on molemmat koronarokotteet.
•    Hoitoon, kouluun, töihin tai harrastuksiin ei pidä mennä oireisena. Oireisena pysytään kotona ja hakeudutaan koronatestiin.
•    Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Etenkin rokottamattomien on syytä käyttää maskia matalalla kynnyksellä.

Siun soten tartunnanjäljitys on ruuhkautunut koronavirustartuntojen kasvun takia. Myös yhteispäivystyksen puhelinpalvelu on kuormittunut koulu- ja päiväkotialtistumisiin liittyvistä tiedusteluista. Jos omasta koulusta, harrastusryhmästä tai lähipiiristä tulee tieto korona-altistumisesta ja mahdollisesta karanteenista, tulee odottaa rauhassa Siun soten tartunnanjäljityksen yhteydenottoa ja toimia koulun, päiväkodin tai harrastusryhmän välittämien ohjeiden mukaisesti. Ohjeet löytyvät myös Siun soten verkkosivuilta.

Positiivisen koronatestituloksen saaneille ei tällä hetkellä pystytä soittamaan saman päivän aikana ja yhteydenotto karanteeniin määrättäville altistuneille voi tulla jopa kolmen–neljän päivän viiveellä. Positiivinen koronatestitulos ilmoitetaan tekstiviestillä tai sen voi tarkistaa verkossa Omakannasta. Omakannasta vanhemmat näkevät myös alle 10-vuotiaiden lastensa tiedot.

Tartunnanjäljityksen ruuhkautumisen takia keskitytään jäljityksessä jatkossa suuren tartuntariskin tilanteisiin ja tilaisuuksiin THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Näitä tilanteita ovat muun muassa samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten altistumiset, sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt sekä paikat, joissa asutaan yhteismajoituksessa. Muille ilmoitetaan mahdollisesta altistumisesta entistä enemmän esimerkiksi koulujen tai harrastusryhmien kautta.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi