Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa on rauhallinen – exit-suunnitelma valmistelussa

Siun sote: Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa on rauhallinen – exit-suunnitelma valmistelussa

Koronavirusepidemia on Pohjois-Karjalassa pysynyt rauhallisena, Siun sote tiedottaa. Työryhmä täsmensi alueella voimassa olevia kokoontumisia ja matkustamista koskevia suosituksia seuraavasti:
•    (19.5. alkaen) Suositellaan kaikkien tilaisuuksien rajaamista 50 henkilöön. Tätä isompia tilaisuuksia voidaan järjestää edellyttäen hygieniaohjeistusten ja turvavälien noudattamista opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita noudattaen.
•    Suositellaan välttämään matkustamaan kotimaassa leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueille sekä ulkomaille.

Kasvomaskien käyttöä, etätyötä ja korkeakoulujen etäopetusta suositellaan edelleen, samoin sisätiloissa tapahtuvan aikuisten harrastustoiminnan välttämistä.

– Työikäisten rokotukset ovat juuri päässeet vauhtiin ja pian yhä useammalla meistä on rokotteen antama suoja koronavirustautia vastaan, perustelee työryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

– Kevään valmistujaisjuhlat kannattaa vielä suunnitella juhlivansa pienemmällä porukalla ja lähipiirin kesken. Pohjoiskarjalaiset ovat jaksaneet toimia todella vastuullisesti koko epidemia-ajan ja huolettomampi aika on lähellä, kannustaa Kaipiainen.

Tarkempaa alueellista exit-suunnitelmaa rajoitusten ja suositusten purkamisesta valmistellaan ja sitä käsitellään tilannekuvatyöryhmässä ensi viikolla torstaina 20.5.

Työryhmä otti myös Itä-Suomen aluehallintoviraston pyynnöstä kantaa yleisötilaisuuksia koskeviin rajoitustoimiin. Lausuntopyyntö liittyy siihen, että poikkeusolot ja niihin liittyneet tiukemmat valtakunnalliset ohjeistukset ovat päättyneet 10.5. ja on palattu takaisin hybridistrategian mukaiseen tilannearvioon. Työryhmä katsoi, että Pohjois-Karjalan näkökulmasta ei ole estettä keventää yleisötilaisuuksia koskevia turvallisuusohjeistuksia hybridistrategian mukaisiksi. Päätöksen yleisötilaisuuksia koskevista rajoituksista tekee aluehallintovirasto.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin.

Koko tiedote Siun soten sivuilla

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi