Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjala edelleen kiihtymisvaiheessa

Siun sote: Pohjois-Karjala edelleen kiihtymisvaiheessa

Pohjois-Karjalan alueellinen Covid-tilannekuvatyöryhmä totesi kokouksessaan 26.8.2021, että maakunta on koronapandemian kiihtymisvaiheessa, Siun sote tiedottaa. Viikolla 33 Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla uusia koronatartuntoja todettiin yhteensä 60, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 58. Pohjoiskarjalaisilla todettuja tartuntoja oli näistä 59. Kuluvalla viikolla torstai-iltapäivään mennessä tartuntoja on todettu yhteensä 17.

Viime viikolla tartuntoja todettiin useissa Pohjois-Karjalan kunnissa. Tartunnoista vajaa neljännes oli peräisin ulkomailta. Aiemmin karanteeniin asetetuilla henkilöillä todettiin 25 tartuntaa. Tartuntojen alkuperä on tiedossa 85 prosentissa todetuista tapauksista.

– Tilanteessa voi nähdä hieman tasaantumisen merkkejä, mutta olemme edelleen kiihtymisvaiheessa. Tällä hetkellä 10–19-vuotiaat ovat sairastuneissa suurin ryhmä, mikä on uusi ilmiö. Myös yli 60-vuotiaiden tartunnat ovat jälleen nousussa. Korona aiheuttaa juuri nyt kohtalaista sairaalakuormitusta, mutta ei kuitenkaan vaikuta heikentävästi sairaalan toimintaan. Sairaalassa on muutenkin tällä hetkellä paljon potilaita, sanoo infektioylilääkäri Jennifer Sieberns.

Tilannekuvatyöryhmä päätti pitää alueelliset suositus- ja rajoitustoimenpiteet ennallaan.

Tilannekuvatyöryhmä keskusteli kokouksessaan myös nuorten koronarokotuksista. Järjestetyt walk in -rokotustapahtumat ovat olleet nuorten keskuudessa suosittuja ja niitä tullaan jatkamaan myös muualla kuin Joensuussa.

–Myös nuoret rokottamattomat voivat saada koronan. Rokotuksen ottaminen on paras tapa suojautua vakavaa koronatautia vastaan, mainitsee tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajaksi nimitetty ylilääkäri Jukka Heikkinen.

Tilannekuvatyöryhmää puhutti myös maakunnassa tapahtuneet joukkoaltistumiset.

– Joukkoaltistumisia on ollut maakunnassa jonkin verran kouluissa, päiväkodeissa sekä urheiluharrastuksissa. Niistä ei kuitenkaan vielä tullut huolestuttavasti jatkotartuntoja. Laajat ketjut työllistävät tartunnanjäljitystä ja se on ruuhkautunut, toteaa Sieberns.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi