Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjala yhä kiihtymisvaiheessa – kouluissa todettu useita joukkoaltistumisia

Siun sote: Pohjois-Karjala yhä kiihtymisvaiheessa – kouluissa todettu useita joukkoaltistumisia

Pohjois-Karjalan alueellinen Covid-tilannekuvatyöryhmä totesi kokouksessaan 19.8.2021, että maakunta on edelleen koronapandemian kiihtymisvaiheessa, Siun sote tiedottaa.

Siun soten koko tiedote aiheesta:

Viikolla 32 Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla todettiin yhteensä 58 uutta koronatartuntaa. Edellisviikolla tapauksia kirjautui 69. Pohjoiskarjalaisilla todettuja tartuntoja oli näistä 53. Kuluvalla viikolla torstai-iltapäivään mennessä tartuntoja on todettu yhteensä 54.

Viime viikolla tartuntoja todettiin lähes kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa. Tartunnoista oli 11 peräisin ulkomailta ja kotimaassa tapahtuneita jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista oli yhteensä 2. Aiemmin karanteeniin asetetuilla henkilöillä todettiin 25 tartuntaa. Neljän tartunnan alkuperä jäi epäselväksi.

Lomakauden päättyessä etätyösuositus on noussut jälleen keskusteluun. Pohjois-Karjalan alueellinen Covid-tilannekuvatyöryhmä linjasi, että etätyösuositus on edelleen tarpeellinen. Etätyötä suositellaan edelleen tehtävissä, joissa se on mahdollista. Työryhmä piti ennallaan myös muut aiemmin annetut suositukset.

Tilannekuvatyöryhmä keskusteli kokouksessaan myös Pohjois-Karjalassa järjestetyistä yleisötapahtumista. Maakunnassa järjestetyt tapahtumat on onnistuttu pitämään koronaturvallisesti eikä tartuntoja tapahtumissa ole juurikaan tullut. Perjantaina 20.8.2021 Joensuussa järjestetään Joen Yö -tapahtuma, jossa tuodaan esille maskien käytön ja koronarokotteiden tärkeyttä.

Useita joukkoaltistumisia kouluissa ja päiväkodeissa

Kuluvan viikon aikana Pohjois-Karjalassa on todettu useita joukkoaltistumisia kouluissa ja päiväkodeissa. Torstaina 19.8.2021 korona-altistumisia todettiin Kontiolahden koulussa, Kontiolahden Kirkonkylän koulussa, Joensuun normaalikoulussa ja Kaislan päiväkodissa Joensuussa.

Joensuun normaalikoulussa koronavirukselle altistuneita on kaikkiaan noin 80 ja Kontiolahden kouluissa altistuneita on yhteensä noin sata. Altistuneet voidaan määrätä karanteeniin tai oireseurantaan. Siun sote selvittää parhaillaan karanteeniin asetettavia henkilöitä ja on heihin yhteydessä lähipäivien aikana. Koulut ovat tiedottaneet korona-altistumisista oppilaita, huoltajia ja henkilökuntaa Wilman kautta.

Kaislan päiväkodissa koronavirukselle on altistunut kahdeksan henkilöä. Altistuneet asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Päiväkoti on tiedottanut altistuneita Daisyn kautta. Siun sote on yhteydessä karanteeniin asetettaviin lähipäivien aikana.

Ohjeita koronatartunnan saaneille ja koronavirukselle altistuneelle löytyy Siun soten verkkosivuilta.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi