Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on pysynyt rauhallisena

Siun sote: Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on pysynyt rauhallisena

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia on pysynyt perustasolla, Siun sote tiedottaa. Alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 6.5. arvioimaan alueen epidemian tilannetta ja koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettuja suosituksia.

– Tilanne on pysynyt hyvin samanlaisena kuin edellisinä viikkoina. Tartuntoja todetaan edelleen lähes päivittäin, mutta määrät ovat onneksi pysyneet pieninä, kertoo työryhmän puheenjohtajana toimiva toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Työryhmä lievensi alueella voimassa olevaa suositusta kaikkien tilaisuuksien kokoontumismääristä 50 henkeen. Kasvomaskien käyttö, turvavälien pitäminen sekä käsihygieniasta huolehtiminen ovat edelleen edellytyksiä suurempien kokoontumisten turvallisille järjestelyille. Muut suositukset pidettiin toistaiseksi ennallaan.

– On syytä mennä maltilla kesää kohti, koska rokotukset ovat vielä kesken. Maskeista, turvaväleistä tai muiden suositusten noudattamisesta ei siis pidä vielä hellittää, sillä ne suojaavat meitä kaikkia tartunnoilta, muistuttaa Kaipiainen.

– Työikäisen väestön rokotukset ovat piakkoin alkamassa ja ne jatkuvat kesälomakaudelle. Tiedotusta rokotusten etenemisestä kannattaa seurata ja ottaa rokote kun oma vuoro tulee.  
Viikolla 17 Pohjois-Karjalassa uusia koronavirustartuntoja todettiin 11, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 13. Tartuntoja todettiin Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa ja Heinävedellä. Suurin osa tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Laajempia altistumisia henkilöiden lähipiirissä ja työpaikoilla liittyi vain kahteen tapauksista. Kaikkien tartuntojen alkuperä pystyttiin selvittämään. 

Koronarokotukset Pohjois-Karjalassa etenevät hieman ripeämmin kuin valtakunnassa keskimäärin. THL:n tilastojen mukaan maakunnassa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut noin 34 prosenttia maakunnan väestöstä, kun valtakunnallinen rokotuskattavuus on vajaa 32 prosenttia koko väestöstä. Rokotukset etenevät sen mukaisesti, kuinka paljon rokotteita maakuntaan toimitetaan. Iäkkäiden ja sairauden vuoksi riskiryhmiin kuuluvien rokotukset ovat loppusuoralla ja rokotukset laajenevat nuorempiin ikäluokkiin lähiviikkojen aikana.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin.

Koko tiedote Siun soten sivuilla

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

ANNU RÄSÄNEN

TOIMITUSJOHTAJA, KONTIONLOIKKA OY
 0400 265 020
annu.rasanen@kontiolahti.fi

JARKKO PEIPONEN

VT. TOIMITUSJOHTAJA, YRITYSVALMENTAJA, KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi