Koronasivusto

Olemme koostaneet tälle sivulle kaikki koronavirukseen liittyvät uutiset. Tällä sivulla kerromme koronaviruksen vaikutuksista Kontiolahden kunnan palveluihin. Lisäksi sivun oikeasta laidasta Ota yhteyttä -osiosta näet yhteyshenkilöt, joilta voit kysyä aiheesta lisää. 

Siun soten sivuille puolestaan on koottu kuntalaisille suunnatut ohjeistukset koronavirukseen liittyen. Sivuilla on ajantasainen tieto koronatilanteesta ja toimintaohjeet.

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjalan koronatilanne yhä vakaa laajasta tartuntaketjusta huolimatta

Siun sote: Pohjois-Karjalan koronatilanne yhä vakaa laajasta tartuntaketjusta huolimatta


Pohjois-Karjalan koronatilanne on pysynyt kokonaisuutena ennallaan, vaikka joensuulaisessa koulussa ja useissa harrastusryhmissä on todettu joukkoaltistumisia koronalle, Siun sote tiedottaa. Laajan tartuntaketjun vaikutukset koronatilanteeseen voivat kuitenkin näkyä viiveellä.

Viikolla 41 uusia tartuntoja todettiin yhteensä 26 tapausta, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 29. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 24. Edellisviikon tapaan eniten koronavirustartuntoja todettiin 20–29-vuotiailla. Tartuntoja todettiin viikolla 41 Joensuussa, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä ja Outokummussa. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli kolme. Tartuntojen alkuperä on saatu selville 67 prosentissa tapauksista.

Kuluvalla viikolla tartuntoja on torstaiaamuun mennessä todettu 19 ja karanteenissa oli yhteensä 104 henkilöä. Suurin osa tartunnoista liittyy Itä-Suomen koulussa todettuun joukkoaltistumiseen. Koulussa on todettu useampia koronavirustartuntoja ja tapauksiin liittyen altistumisia on tapahtunut myös useissa harrastusryhmissä. Altistuneita on kaikkiaan yli 200, joista torstaihin mennessä 50 on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Siun sote on yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettaviin henkilöihin. Koulu ja harrasteryhmät tiedottavat altistuneita ja oireseurantaan ohjattavia henkilöitä omien kanaviensa kautta. Oireseurantaan ohjattuja henkilöitä kehotetaan menemään koronatestiin matalalla kynnyksellä lievissäkin oireissa.

Rokote on paras tapa suojautua koronavirukselta

Pohjois-Karjalassa koronatilanne on tällä hetkellä moneen muuhun maakuntaan verrattuna hyvä. Laajat joukkoaltistumiset voivat kuitenkin pahimmillaan muuttaa tilannetta nopeastikin. Tällä hetkellä Pohjois-Karjalassa ei ole voimassa yleisötilaisuuksia tai ravintoloita koskevia rajoituksia, minkä vuoksi myöskään koronapassi ei ole tällä hetkellä käytössä maakunnassa. Jos koronatilanne pahenee voi koronapassin käyttö tulla ajankohtaiseksi. Koronapassi eli EU:n koronatodistus löytyy Omakanta-palvelusta. Lisätietoa passista voi lukea osoitteessa https://stm.fi/koronapassi.

Paras tapa suojautua koronavirukselta on ottaa koronarokote. Suurin osa maakunnan koronatartunnoista on todettu rokottamattomilla tai 1. rokoteannoksen saaneille henkilöillä. Pohjoiskarjalaisista yli 12-vuotiaista 75 prosenttia on saanut koronarokotteen molemmat annokset. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 84 prosenttia yli 12-vuotiaista. Siun sotessa valmistellaan parhaillaan kolmansien koronarokotusten laajentamista 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä sairauden perusteella riskiryhmään kuuluville henkilöihin.

Torstaina 21.10.2021 kokoontunut Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä totesi, että koulujen maskisuositusta jatketaan lokakuun loppuun saakka. Yli 12 vuotta täyttäneiden koululaisten tehosterokotukset jatkuvat maakunnassa syysloman jälkeen. Lisäksi työryhmä poisti etätyösuosituksen valtakunnallisen linjauksen mukaisesti. Etätyön mahdollisuuksista sovitaan jatkossa työpaikkojen etätyöohjeistusten mukaisesti.
Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille.

Ota yhteyttä:

Kontiolahden kunnan yleiset linjaukset

Sivistystoimi (varhaiskasvatus sekä koulutus-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut

Tekninen toimi

Henkilöstö

Viestintä

Yritysasiat

JARKKO PEIPONEN

TOIMITUSJOHTAJA KONTIONLOIKKA OY
 050 472 4144
jarkko.peiponen@kontiolahti.fi