Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia on pysynyt perustasolla

Siun sote: Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia on pysynyt perustasolla


Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa on pysynyt lähes samalla tasolla kuin aiempina viikkoina, Siun sote tiedottaa. Maakunta on epidemian perustasolla. Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 29.4. arvioimaan tilannetta sekä voimassa olevien suositusten ja rajoitusten riittävyyttä.

Koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitetut suositukset ja rajoitukset pidetään maakunnassa toistaiseksi ennallaan. Aluehallintoviraston uutta päätöstä yleisötilaisuuksien rajoituksista odotetaan tällä viikolla, lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut alueita huolelliseen harkintaan suositusten ja rajoitusten purkamisessa.

– Vietetään siis vielä tänäkin vuonna vappua virtuaalisesti tai vain oman lähipiirin kesken, kannustaa työryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

– Epidemia ei vielä missään nimessä ole ohi ja erittäin herkästi tarttuvien muuntovirusten takia on syytä edelleen olla varovainen. Kasvomaskit, käsidesi, turvavälit sekä lähikontaktien välttäminen ovat tärkeimmät ohjeet edelleen meistä jokaiselle, Kaipiainen muistuttaa.

Viikolla 16 Pohjois-Karjalassa uusia koronavirustartuntoja todettiin 13, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 10. Tartuntoja todettiin Lieksassa, Joensuussa, Kontiolahdella ja Nurmeksessa. Laajempia altistumisia harrastuksissa ja koulussa liittyi kolmeen tartunnoista. Viikon 16 tapausten tartunnanlähteistä kolme jäi epäselväksi.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin.