Sisältöjulkaisija

angle-left Suositut navettakonsertit saavat jatkoa Kontiolahdella

Suositut navettakonsertit saavat jatkoa Kontiolahdella

Navettakonsertit pyörähtävät jälleen käyntiin Kontiolahden Kotiseutukeskuksen navetassa keskiviikkona 3. kesäkuuta kello 18. Tuolloin Tiina Helinä ja Mika Tarkkonen taikovat ilmoille Suven säveliä.

Maksuttomat navettakonsertit järjestetään joka toinen keskiviikko, ja niiden yleisömäärä rajoitetaan 45 henkilöön kokoontumisohjeiden mukaisesti. Konsertteihin tulee ilmoittautua ennakkoon joko sähköisesti tai tekstiviestillä, ja ilmoittautuminen avautuu aina kaksi päivää ennen konserttia. Ilmoittautumisohjeet ovat kunnan tapahtumakalenterissa ja konsertin Facebook-tapahtumassa.

Kesän aikana on luvassa muun muassa Marko Tuovinen & Atso Vänskä Duo, Jukka Romun ja Arto Tarkkosen Eino Leino runo- ja laulukonsertti sekä yleisöä osallistava yllättävä improvisaatiokonsertti. Tapahtumia ei suositella riskiryhmiin kuuluville, ja konsertteihin pyydetään saapumaan täysin terveenä.

Kunta tarjoaa myös mökkiläisille oman navettakonsertin keskiviikkona 29.7. kello 15. Myös tähän konserttiin pyydetään ennakkoilmoittautumiset.

Kesän näyttelyt keskittyvät kirjastoihin

Lasten kirjainstituutin tuottama Markus Majaluoman ja Hannu Tainan kuvitusnäyttely on esillä Kontiolahden kirjaston näyttelytilassa 1.–18.6. ja Lehmon näyttelytilassa 22.6.–31.7. Majaluoman tunnetuimpiin teoksiin kuuluvat Heinähattu ja vilttitossu -kirjojen kuvitukset. Tainan tunnetuimmat työt taas ovat piirtyneet sukupolvien verkkokalvoille Uppo-Nallen kuvina. Näyttelyyn liittyy lapsille suunnattuja tehtäviä.

Arskon perinteinen kesänäyttely nähdään tällä kertaa supistettuna Kontiolahden kirjastossa 22.6.–31.7. Aktiivinen kuvataideyhdistys on järjestänyt suositun kesänäyttelyn yleensä Höpsin vajassa Kontiolahden satamassa. Tänä vuonna näyttely toteutetaan kirjaston seinien suojassa, koska suurin osa yhdistyksen jäsenistä kuuluu riskiryhmiin.
Elokuussa Kontiolahdessa on esillä Erkki ja Hannele Laatikaisen hevosaiheisia tauluja ja pieniä puuveistoksia sekä Lehmossa Anneli Mahlamäen Ja linnut tulivat -näyttely.

Näyttelyihin voivat myös riskiryhmiin kuuluvat käydä tutustumassa oman harkintansa mukaan.

Ilmoittautuminen Suven säveliä -konserttiin avautuu 1.6. kello 8 sähköisesti tai tekstiviestillä 0500 763 946.