Sisältöjulkaisija

angle-left Yli 1600 lasta liikkuu hiihtoviikon aikana Kontiolahdella

Yli 1600 lasta liikkuu hiihtoviikon aikana Kontiolahdella

Kontiolahden kunnan esi- ja perusopetuksen yhteinen hiihtoviikkotapahtuma käynnistyy tiistaina 12. maaliskuuta. Tapahtuma on tuttu aiemmilta vuosilta ja saa liikkeelle jälleen kaikki Kontiolahden esi- ja perusopetuksen yksiköt.
Hiihtoviikon toimintaan mukaan pääsee kaikkiaan 1612 lasta, joista esiopetuksessa on 231 ja perusopetuksessa 1381. Toimintaa järjestetään ampumahiihtokeskuksessa 12.–18.3.2019 välisenä aikana.

Hiihtoviikon järjestelyissä ovat mukana Kontiolahden urheilijat, Riveria, Kontiolahden esi- ja perusopetuksen henkilökunta sekä ruokahuollon henkilökunta. Tänä vuonna erityisen vahvasti tapahtumajärjestelyissä on mukana kumppanuussopimuksen kautta Riverian kasvatusalan opiskelijat lehtori Riikka Sormusen luotsaamana. 

Tapahtumapäivien aikana on ah-keskuksen alueella ikäryhmittäin soveltuvaa ohjattua sekä omatoimista rastipistetyöskentelyä talviurheilun ja erityisesti hiihdon parissa. Mukana on jälleen myös yhteinen matkahiihdon tavoite, joka motivoi lapsia keräämään kilometrejä puuhapäivien aikana yhteisen päämäärän saavuttamiseksi.

Suomen ja Kiinan talviurheiluyhteistyö teemana

Hiihtoviikon tapahtumapäivien toiminta perustuu koulujen, opettajien ja oppilaiden omaehtoiseen tekemiseen. Kukin luokka etenee omaan tahtiinsa. Ohjattua toimintaa on tarjolla osalla rastipisteistä Riverian opiskelijoiden ja KontUn urheilijoiden avustamana. Tavoitteena on tarjota mahdollisuus talviurheilun nautinnon ja riemun kokemiseen yhdessä, ah-keskuksen loistavissa puitteissa.

Vuosi 2019 nimettiin Suomen ja Kiinan väliseksi talviurheilun teemavuodeksi maiden presidenttien tapaamisessa keväällä 2017. Suomi on ensimmäinen maa, jonka kanssa Kiina on sopinut teemavuoden kaltaisesta talviurheiluyhteistyöstä. Teemavuoden ja Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisiin valmistautumisen uskotaan lisäävän Kiinan kiinnostusta suomalaiseen talviurheiluosaamiseen ja niinpä tämä valikoituikin tällä kertaa hiihtoviikon teemaksi