Sisältöjulkaisija

angle-left Aktiivinen eläkeläisneuvosto edistää ikäihmisten asioita

Aktiivinen eläkeläisneuvosto edistää ikäihmisten asioita

Kontiolahden eläkeläisneuvosto on aloittanut tarmolla uuden toimikautensa. Eläkeläisneuvosto on syksystä alkaen ehtinyt jo järjestää vanhustenviikon päätapahtuman, retken Valamon luostariin, puurojuhlan, ikääntyneiden retken ja esittää vuoden 2021 vanhustyön palkinnonsaajaa. Lisäksi eläkeläisneuvosto osallistui joulukuussa joulunavaukseen pitäen ikäihmisille yleisökyselyn. Kyselyn tuloksia on tarkoitus hyödyntää eläkeläisneuvoston toiminnassa tänä vuonna. Eläkeläisneuvoston tapahtumat ovat olleet varsin suosittuja ikäihmisten keskuudessa.

Eläkeläisneuvoston tehtävänä on edistää ikäihmisten asioita ja hyvinvointia sekä järjestää erilaista virkistystoimintaa. Neuvosto on kunnan lakisääteinen vaikuttamistoimielin, joka koostuu eläkeläisjärjestöjen edustajista. Kontiolahden eläkeläisneuvostossa on edustus Kontiolahden Eläkkeensaajista, Eläkeliiton Kontiolahden yhdistyksestä, Lehmon Eläkkeensaajista ja Kontiolahden Eläkeyhdistyksestä. Kontiolahden eläkeläisneuvosto kuitenkin korostaa, että jäsenet edustavat yhdessä eläkeläisneuvostoa, eivät yksittäisiä järjestöjä. Eläkeläisneuvoston järjestämään toimintaan osallistuminen ei edellytä järjestöön kuulumista.

Eläkeläisneuvosto laatii vuosittain toimintasuunnitelman ja -kertomuksen. Tälle vuodelle suunnitelmissa on järjestää yleisöluento turvallisuusteemalla, tehdä laitosvierailuja ja lisätä eläkeläisneuvoston tunnettuutta. Lisäksi eläkeläisneuvosto tekee tarvittaessa aloitteita ikäihmisiä koskevista asioista. Vahvassa roolissa on edelleen erilaisten tapahtumien ja virkistysretkien järjestäminen.

Tapahtumista tulossa ovat muun muassa Ikääntyneiden kevätkirmaisu Kotiseutukeskuksessa 11.5., kevätretki, syysretki syys–lokakuun vaihteessa ja vanhustenviikon päätapahtuma 5.10. Tapahtumien tiedot tarkentuvat, joten kannattaa seurata ilmoittelua aiheesta.

Eläkeläisneuvosto