Sisältöjulkaisija

angle-left Elävät kirjeet tuo etänä ihmisiä yhteen – ilmoittaudu mukaan

Elävät kirjeet tuo etänä ihmisiä yhteen – ilmoittaudu mukaan

”Elävät kirjeet” on Kontiolahdella järjestettävä yhteisötaideprojekti, joka tuo eri-ikäisiä ihmisiä yhteen kirjeenvaihdon kautta. Projektin tarkoituksena on tuoda ihmisiä etänä yhteen sekä luoda uusia ystävyyssuhteita aikana, jolloin turvavälit ja etätoiminta ovat verottaneet sosiaalista kanssakäymistä.

Kirjoituskavereiksi etsitään eläkeläisiä ja 15–20-vuotiaita nuoria, ja kirjeenvaihto toteutetaan nimettömänä. Projektiin voi osallistua mistä vain; kotisohvalta, koulusta, kirjastosta tai vaikka puistonpenkiltä. Yhteisiä tapaamisia ei järjestetä vaan toiminta tapahtuu etänä. Elävät kirjeet -projektiin osallistumiseen tarvitsee vain kirjoitusvälineet sekä avoimen mielen, halun tutustua kanssaeläjiin ja itseen. Kirjeenvaihdolla halutaan kannustaa ihmisiä jakamaan tarinoita ja kokemuksia sekä luomaan dialogia sukupolvien välille.

Jotkin kirjeenvaihdossa jaetuista tarinoista tulee osaksi joulukuussa Kontiolahdella järjestettävää monitaiteellista Tila välillämme -yhteisötaidenäyttelyä. Näyttelyn yhteyteen pystytetään myös kirjoituspiste, jossa on tarjolla kirjepaperia, kirjekuoria ja postimerkkejä. Näyttelyssä vieraillessaan kuka tahansa voi istahtaa pöydän ääreen kirjoittamaan kirjettä ja lähettää sen haluamalleen henkilölle.

Tila välillämme -yhteisötaidenäyttely käsittelee konkreettisesti tyhjää tilaa ihmisten välillä. Marras–joulukuun aikana Kontiolahdella järjestetään useita erilaisia taidelähtöisiä ja osallistavia yhteisöprojekteja, joiden kautta tila ihmisten välillä tehdään näkyväksi ja tilaksi, jota on mahdollisuus muuttaa ja muovata.

Projektin ohjaajana toimii Kontiolahden kunnan yhteisötaiteilija Tiia-Mari Mäkinen. Mäkinen on yhteydessä osallistujiin Elävät kirjeet -projektin viikoittaisesta ohjauksesta ja varmistaa, että kirjeet löytävät tiensä perille.

Projekti alkaa marraskuun ensimmäisellä viikolla (vko 45). Ilmoittautumiset suoraan Mäkiselle lauantaihin 31.10.2020 mennessä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
Tiia-Mari Mäkinen
yhteisötaiteilija
050 428 37 59
tiia-mari.makinen@kontiolahti.fi