Sisältöjulkaisija

angle-left Ensimmäiset yritystuet on jo myönnetty kontiolahtelaisille yrityksille

Ensimmäiset yritystuet on jo myönnetty kontiolahtelaisille yrityksille

Kontiolahden kunta pyrkii koronavirustilanteessa auttamaan yrityksiä mahdollisimman nopealla aikataululla. Kontiolahden kunta avasi 2000 euron suuruisen yritystuen haun tiettävästi ensimmäisten kuntien joukossa jo viime viikolla, ja ensimmäiset tuet on jo myönnetty. Valtio on myöntänyt kaikille Suomen kunnille yhteensä 100 miljoonan euron rahoituksen yksinyrittäjien tukemiseen.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että onnistuimme saamaan sähköisen hakujärjestelmän jo viime viikolla auki. Tähän aamuun mennessä on otettu vastaan 50 hakemusta. Ensimmäiset sopimukset on saatu allekirjoitettua nyt heti ja yksinyrittäjäavustukset ovat nopeimpien hakijoiden tilillä seitsemän vuorokauden kuluessa, kunnan kehitysyhtiön Kontionloikka Oy:n toimitusjohtaja Annu Ahonen kertoo.

Yrityksille on kunnan nettisivuilla sähköinen hakulomake ja ohjeet tuen hakemiseen: www.kontiolahti.fi/yritystuki. Hakuprosessissa yrittäjillä on vastuu tietojen oikeellisuudesta ja tarvittavien liitteiden toimittamisesta. Kontionloikka Oy käsittelee hakemukset yhdessä kunnan työllisyyspalveluiden kanssa ja antaa lausunnot kunnalle. Kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti kunnanjohtaja allekirjoittaa sopimukset ja tekee viranhaltijapäätökset kielteisistä tukipäätöksistä.

Sähköisellä haulla mahdollistetaan tukihakemusten sujuva käsittely ja päätöksenteko.

– Haluamme auttaa yrityksiä niin hyvin kuin mahdollista kaikin käytössä olevin rahoitusinstrumentein, Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä korostaa.