Sisältöjulkaisija

angle-left Harrastusviikko on käynnistänyt Kontiolahden harrastamisen mallin kerhot

Harrastusviikko on käynnistänyt Kontiolahden harrastamisen mallin kerhot

Kontiolahden kunnan harrastamisen mallin kerhot alkavat syyskuun aikana. Suurin osa kerhoista on alkanut jo tällä viikolla käynnissä olevan Harrastusviikon kunniaksi. Harrastamisen mallin kerhot ovat peruskoulun oppilaille maksuttomia, ja ne on suunniteltu koulupäivän yhteyteen. Osa kerhoista on heti aamulla ennen koulupäivän alkamista ja osa heti koulupäivän päättymisen jälkeen.

Harrastuskerhojen tarjontaan ovat oppilaat saaneet itse olla vaikuttamassa viime keväänä tehdyn oppilaskyselyn kautta. Kerhoryhmien tarjonnassa on muun muassa liikunta- ja palloilukerhoja, parkouria, koirakerhoa, musiikkikerhoja ja käsityökerhoja. Ison osan kerhoista pitävät paikalliset urheiluseurat ja koulujen omat opettajat, mutta joukossa on myös muita ammattilaisia.

Elokuun alussa harrastamisen mallin koordinaattorina on aloittanut Markus Holopainen. Holopainen tuntee jo valmiiksi kouluverkoston ja paikalliset harrastusten tarjoajat.

– Olen innoissani uudesta tehtävästäni. Tavoitteeni on vielä entisestään monipuolistaa kerhotarjontaa Kontiolahdella. Hankekoordinaattorin työaika on 40-prosenttinen, joten pystyn samalla jatkamaan entiseen tapaan työskentelyä FB Factorin seuratyöntekijänä, Holopainen kertoo.