Sisältöjulkaisija

angle-left Henkilöesittelyssä Taru Romppanen ja Erkki Voutilainen

Henkilöesittelyssä Taru Romppanen ja Erkki Voutilainen


Kaskikummuntiellä sijaitseva vuonna 2011 valmistunut saunallinen paritalokolmio on juuri vapautunut markkinoille. Kiinteistö Oy Kohtiolahden vuokratalojen toimitusjohtaja ja kunnan tekninen isännöitsijä Erkki Voutilainen esittelee asuntoa yhdessä kiinteistösihteeri Taru Romppasen kanssa.
– Kontiolahden kunta, Kontiolahden Yrityspalvelu Oy ja Kiinteistö Oy Kontiolahden vuokratalot omistavat yhteensä 500 asuntoa kunnan alueella. Niistä 295 on Kiinteistö Oy Kontiolahden vuokratalojen omistuksessa, huhtikuussa uudessa työssään aloittanut Voutilainen kertoo.

Kaksi viikkoa Voutilaista myöhemmin kunnan kiinteistösihteerinä aloittanut joensuulainen Taru Romppanen kertoo ensimmäisistä kuukausistaan Kontiolahdella.
– Työskentelen puolet työajasta kunnalle ja puolet Kiinteistö Oy Kontiolahden vuokrataloille. Työhön kuuluu asiakaskontaktointia puhelimitse, sähköpostitse ja kasvotusten.
– Lisäksi laadin vuokrasopimuksia ja käsittelen asiakirjoja, syksyllä myös teknisen puolen toimistotöistä vastuuta ottava Romppanen kuvailee työnkirjoaan.

Yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi kouluttautunut Romppanen teki 16 vuoden ajan töitä Itä-Suomen Liikuntaopistolla muun muassa toimistossa, asiakaspalvelussa ja taloushallinnossa.
– Siinä ajassa ehti tehdä monenlaista hommaa liikuntaopistolla, Karelia-ammattikorkeakoulusta pian liiketalouden tradenomiksi valmistuva Romppanen toteaa.

Vapaa-ajallaan Liperistä kotoisin oleva Romppanen harrastaa monipuolisesti kuntoliikuntaa. Suunnitteilla on kesän aikana hypätä viilettämään vesisuksille ja antaa nostalgisen 70-luvun retromoottoriveneen viedä pitkin Höytiäisen aaltoja.
– Nyt pitäisi olla veden tarpeeksi lämmintä siihenkin hommaan tällaisen helleaallon jäljitä, aktiivinen kiinteistösihteeri kuvailee kesäsuunnitelmiaan.
– Viikonloput kuluvat perheen kanssa vanhaa hirsitaloa entisöiden. Erityisesti 5-vuotias kuopuksemme on innokas osallistumaan remonttitöihin, viime vuonna Kontiovaarasta tilan ostanut Romppanen naurahtaa.

Outokummusta kotoisin oleva Erkki Voutilainen on monelle kuntalaiselle entuudestaan tuttu. Yli 20 vuotta rakennusalalla työskennellyt kontiolahtelainen Voutilainen on ollut näkyvä kasvo sekä rakennustyömailla että kuntapolitiikassa. Kiinteistö Oy Kontiolahden vuokrataloilla hän aloitti hallituksen puheenjohtajana vuonna 2013.
– Ensin olin puheenjohtajana neljä vuotta, sen jälkeen jatkoin varapuheenjohtajana kolme vuotta. Varapuheenjohtajana jäi kausi kesken, kun aloitin toimitusjohtajana, Voutilainen kertoo historiastaan yhtiössä.

Voutilaisen työnkuvaan kuuluu kiinteistöjen ulkopuolisten huoltotöiden kuten maalauksien, seinien huoltopesujen ja aitojen kunnostusten valvonta. Toimitusjohtajana hänen vastuullaan ovat yhtiön kokousten järjestäminen ja talouspuolen valvonta.
– Käyn myös tarkastamassa kaikki tyhjentyneet asunnot ja kartoitan remontointitarpeen. Ja tottakai tilaan sitten urakoitsijat tarvittaessa.

Siviilissä Voutilainen on urheilumies henkeen ja vereen. Viimeisimpänä Joensuun liikuntakeskuksella toimitusjohtajana työskennellyt Voutilainen on pelannut  aikoinaan Outokummun kiekossa ja Polvijärven urheilijoissa.
– Kyllähän tuo urheilu on vienyt mukanaan. Juniorina myös hiihdin perinteistä, sportmerkonomiksi ja jääkiekkojohtajaksi opiskellut monitoimimies kertoo urheiluhistoriastaan.

Kesän vapaapäivät Voutilaisella kuluvat pitkälti kotona kattoremonttia tehden. Suunnitelmissa on kuitenkin käydä Sinkkosen Marjatilalla ja poiketa Höytiäisen tuvalla laulamassa oma karaokebravuuri, Janne Tulkin Yksinäinen pitkä tie.
– Perinteenä on ollut käydä joka kesä hakemassa Sinkkosilta herneet ja marjat mukaan. Etenkin nyt kun monet yrittäjät ovat ahtaalla poikkeuksellisen kevään jälkeen, haluan kantaa korteni kekoon ja suosia paikallista.