Sisältöjulkaisija

angle-left Höytiäisen ympäriajo - pyöräilytapahtuma täynnä tunnelmaa!

Höytiäisen ympäriajo - pyöräilytapahtuma täynnä tunnelmaa!

Kontiolahden kunta järjestää juhlavuoden kunniaksi ensimmäisen virallisen Höytiäisen ympäriajon lauantaina 17.6.2023. Tapahtuma kutsuu kaikki pyöräilyharrastajat ja seikkailunhaluiset mukaan nauttimaan päivän mittaisesta pyöräilytapahtumasta upeissa maisemissa.

Höytiäisen ympäriajo käynnistyy Kontiolahden ampumahiihtostadionilta, Napakympintie 24, lauantaiaamuna kello 9. Höytiäisen ympäriajon reitti kulkee Kontiolahden, Polvijärven ja Juuan kauniiden maisemien läpi Höytiäisen ympäri.

Matkan varrella on useita taukopaikkoja, joissa on koko perheelle sopivaa ohjelmaa sekä ruoka- ja juomatarjoilua maksua vastaan. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Polvijärven kunnan ja Juuan kunnan kanssa.

Tapahtumaan voi ilmoittautua ennakkoon osoitteessa www.kontiolahti150.fi/hoytiaisenympariajo ja kaikkien ennakkoon ilmoittautuneiden kesken arvotaan hierontalahjakortti. Mukaan voi ilmoittautua ennakkoon torstai-iltaan 15.6. saakka.

Osallistujat voivat valita pyöräilevänsä matkan pyöräletkan kanssa tai itsenäisesti omaa vauhtia. Pyöräletkan nopeus on noin 15 km/h, ja letkan ohjaamisesta vastaavat Kontiolahti Outdoorin kokeneet pyöräilijät. Huoltoauto kulkee pyöräletkan mukana koko matkan ja auttaa pyöräilijöitä mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Reitin kokonaispituus on noin 130 kilometriä, ja osa reitistä kulkee sora- ja hiekkateillä. Suositeltava pyörävalinta reitille on hybridimallin pyörä, sillä kapearenkaiset maantiepyörät eivät sovellu hiekkatieosuuksille.

Höytiäisen ympäriajo tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua ainoastaan taukopaikkojen tapahtumiin, jos pyöräily ei ole oma lempilaji tai matka tuntuu liian pitkältä. Taukopaikoilla on monipuolista ohjelmaa koko perheelle.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma tarjoaa oman liikkuvan lisänsä Suomen liikkuvimman kunnan 150-vuotisjuhlavuoden loistavaan tapahtumakattaukseen.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: