Sisältöjulkaisija

angle-left Juhlavuotta on suunniteltu asukkaita kuunnellen

Juhlavuotta on suunniteltu asukkaita kuunnellen

Kontiolahden 150-vuotisjuhlavuotta toteuttava työryhmä on innoissaan alkaneesta vuodesta. Iloa antaa erityisesti se, että monet asukkaiden esittämistä toiveista toteutuvat. Juhlavuoden suunnittelussa on heitelty villeimpiäkin ideoita, ja työntekijöiden heittäytyminen on ilahduttanut.

Työryhmä on kokoontunut kerran kuussa vuoden 2021 lokakuusta lähtien. Päätyöryhmässä on edustettuina kunnan eri toimialoja, ja lisäksi eri pienryhmät edistävät tapahtumia, liikkuvia palveluita, yleisiä alueita sekä huolehtivat taloudesta ja hankkeista. Historiateokselle ja yrittäjille on myös omat vastuuryhmänsä.

Kontiolahden asukkaat on otettu läheisesti mukaan ideointiin. Syksyllä asukkaiden äänestämä voittajakuosi näkyy niin katukuvassa, tapahtumissa kuin verkkosisällöissäkin. Asukkaat ovat toivoneet tapahtumia ja toimintoja kylille, ja tähän tarpeeseen kehitetään liikkuvien palvelujen toimintamallia. Liikkuvien palvelujen on tarkoitus jäädä käyttöön juhlavuoden jälkeenkin. Yleisiä alueita aiotaan päivittää niin, että juhlavuositeema näkyy muun muassa puistojen istutuksissa ja teiden varsilla.

Kunnalla on ollut avoinna tapahtuma-avustushaku, jonka tarkoitus on kannustaa toimijoita järjestämään juhlavuoteen liittyviä tapahtumia. Työryhmä toivoo asukkaiden osallistuvan juhlintaan samalla innolla kuin ideointiin. Kunnan järjestämien tapahtumien ohella juhlaa halutaan viedä jokaiselle omaan arkeen.

– Olisi mahtavaa, jos asukkaat ottaisivat juhlavuoden omakseen ja kutsuisivat vaikka ystäviä kahville juhlavuoden hengessä, sanoo juhlavuosikoordinaattori Tiia-Mari Mäkinen.

Pitkän suunnittelun jälkeen ideoita on vihdoin päästy toteuttamaan. Kunta haluaa tarjota asukkaille juhlavuoden, jossa heidän toiveensa on huomioitu. Juhlavuodesta onkin tulossa asukkaiden näköinen, kuuloinen ja makuinen.

Kontiolahden 150-vuotisjuhla on mahdollisuus kokoontua nauttimaan yhteisistä hetkistä ja tutustua toinen toiseen. Juhlan toivotaan antavan vastapainoa arjen huolille ja vahvistavan kontiolahtelaista identiteettiä ja yhteisöllisyyttä.

Juhlavuosityöryhmä