Sisältöjulkaisija

angle-left Käyttäjiensä näköinen kirjasto

Käyttäjiensä näköinen kirjasto

Kontiolahden kirjasto avasi ovensa remontin jälkeen lokakuun puolivälissä tilajärjestelyiltään hieman uudistuneena.


Kontiolahden kirjasto avasi ovensa remontin jälkeen lokakuun puolivälissä tilajärjestelyiltään hieman uudistuneena. Kun lehtien lukupaikka siirrettiin lainaussalin yhteyteen, vapautui erillinen tila kokouksia, pieniä tapahtumia ja näyttelyitä varten.

Kirjaston käyttäjät halutaan entistä aktiivisemmin mukaan rakentamaan tilalle ilmettä ja elämää. Kokoushuoneeseen ja viereiseen satutuntihuoneeseen toivotaan runsasta ja monipuolista käyttöä. Tiloissa on jo paitsi kokoustettu myös askarreltu ja laulettu yhdessä sekä vietetty satutuokioita ja pelipäiviä. Kirjastossa ei aina tarvitse olla hiljaista. Yhdistykset ja muut yhteisöt voivat varata tilaa omiin kokoontumisiinsa tai esitellä toimintaansa vaikkapa infotuokioiden tai näyttelyiden avulla.

Näyttelytoimintaa käynnistyy tauon jälkeen yhteistyössä kunnan kulttuuripalvelujen kanssa. Myös yksityishenkilöt voivat tuoda omia kädentaitojaan ja harrastuksiaan esille ja vinkiksi muille kirjaston käyttäjille. Näyttelyvitriinissä on ollut esillä muun muassa vanhoja esineitä, pienoismalleja ja monenlaisia käsitöitä. Tehdään kirjastosta yhdessä viihtyisä, omaleimainen, yhteinen olohuone!

Poika pelaa tietokonepeliä kirjastossa