Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden alakoulut valmistautuvat ottamaan lisää oppilaita kontaktiopetukseen 23.3. alkaen

Kontiolahden alakoulut valmistautuvat ottamaan lisää oppilaita kontaktiopetukseen 23.3. alkaen

Kontiolahden alakoulut ovat valmistautuneet ottamaan ensi viikosta alkaen kontaktiopetukseen lisää oppilaita. Valtioneuvosto teki tänään perjantaina 20.3. muutoksia poikkeusolojen lähiopetusta koskeviin ohjeistuksiin. Maanantaista 23.3. lähtien kaikki 1.–3.-luokkalaiset voivat tarvittaessa osallistua kontaktiopetukseen omassa koulussaan. Kontaktiopetus järjestetään myös erityisen tuen piiriin kuuluville oppilaille sekä pidennetyn oppivelvollisuuden mukaisesti opiskeleville, jos siihen on tarvetta.

Valtioneuvoston tarkennus ei kuitenkaan tarkoita sitä, että 1.–3.-luokkalaisten olisi pakko lähteä kouluun. Myös heidän suositellaan osallistuvan etäopetukseen, mikäli se on mahdollista. Poikkeustoimenpiteillä pyritään estämään koronaviruksen leviäminen.

Kouluruokailut järjestyvät normaalisti kaikille kontaktiopetukseen osallistuville oppilaille heti maanantaina. Koulukuljetukset ajetaan maanantaina vain supistetun reitistön mukaisesti mutta jo tiistaina normaalisti. Tarvittavat iltapäiväkerhot käynnistyvät niin ikään tiistaina. Huoltajat ovat saaneet Wilman välityksellä tarkemmat ohjeet asiasta.

Valtioneuvosto rajasi aluksi lähiopetuksen niille oppilaille, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla.