Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kirjastoon pääsee nyt myös omatoimiajalla

Kontiolahden kirjastoon pääsee nyt myös omatoimiajalla

Kontiolahden kirjastossa on avattu omatoimikirjasto 1.3. alkaen, Joensuun seutukirjasto tiedottaa. Kontiolahden kirjaston myötä jo puolet Joensuun seutukirjaston 18 toimipisteessä toimii myös omatoimikirjastona.

Seutukirjaston koko tiedote aiheesta:

Omatoimi ei tarkoita asiakaspalvelun loppumista, vaan omatoimimahdollisuus on lisäys kirjaston palveluihin. Omatoimiajalla voi käyttää kirjaston tiloja, noutaa varauksia sekä käyttää lainaus- ja palautusautomaatteja. Toistaiseksi seutukirjaston omatoimikirjastot ovat auki maanantaista perjantaihin, pääsääntöisesti kello 7-21 välisenä aikana. Asiakaspalvelua kirjastossa on tarjolla entiseen tapaan.

Kaikki omatoimisopimuksen tekevät asiakkaat perehdytetään omatoimikirjaston käyttöön ja turvallisuusohjeisiin. Omatoimikirjastoissa on lisäksi turvallisuuden vuoksi kameravalvonta ja ohjeet erilaisia häiriötilanteita ajatellen. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajan mukaansa sopimusta tehdessä. Omatoimisopimuksen voi tehdä vain omatoimikirjastona toimivissa kirjastoissa. Sopimus täytyy tehdä kirjaston asiakaspalveluaikana ja jokainen omatoimikirjastoa käyttävä asiakas tarvitsee oman sopimuksen. Yhteen kirjastoon omatoimisopimuksen tehnyt asiakas voi käyttää kaikkia Vaara-kirjastojen omatoimikirjastoja samalla sopimuksella. Valmisteilla on myös erillinen sopimus omatoimiaikana järjestettäviä tapahtumia varten.

Ajantasaiset tiedot kirjastojen aukioloajoista ovat Vaara-kirjastojen verkkosivuilla. Verkkosivuilla ovat myös kirjastokohtaiset omatoimi- ja turvallisuusohjeet.