Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kunnan tilojen käyttöön liittyvät rajoitukset jatkuvat

Kontiolahden kunnan tilojen käyttöön liittyvät rajoitukset jatkuvat

Kontiolahti kuuluu koronaviruksen leviämisvaiheen alueeseen. Itä-Suomen aluehallintoviraston 12.1.2022 tekemän päätöksen mukaisesti Kontiolahdella jatketaan rajoituksia, joiden tarkoituksena on estää epidemian paheneminen ja turvata terveydenhuollon kantokykyä. Rajoitukset tulevat voimaan 14.1.2022 ja ovat voimassa 27.1.2022 saakka. Kunnan johtoryhmä käsitteli asiaa torstaina 13.1.2022 iltapäivällä.
 
Liikuntasalit

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen kohdan 1 mukaisesti suljetaan tilat, jotka on tarkoitettu joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen:

-    Koulujen liikuntasalit
-    Kontiolahden liikuntahallin liikuntasali ja tatamisali

Suljettuja tiloja voi kuitenkin käyttää 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen sekä ammattiurheilemiseen. Ammattiurheilulla tarkoitetaan sarjalisenssisopimukseen tai Olympiakomitean urheilijasopimukseen perustuvaa ammattiurheilua ja A-maajoukkuetoimintaa. Käytännössä rajaus tarkoittaa esimerkiksi palloilulajeissa kahta ylintä kansallista sarjatasoa.
Aikuisten harrastustoiminnan vuorovaraukset Kontiolahden kunnan liikuntatiloissa perutaan 14.–27.1.2022.

Kuntosalit ja pukuhuoneet

Kontiolahden kunnan hallinnoimilla kuntosaleilla ja pukeutumistiloissa kävijämäärärajoitukset pysyvät ennallaan. Kuntosaleilla ja pukeutumistiloissa voi olla max. 10 henkilöä kerrallaan. Tiloissa noudatetaan terveysturvallisuusohjeita (maskisuositus, käsienpesu/desinfiointi, pintojen desinfiointi, 1–2 metrin turvavälit).

Yleiset ohjeet

Kaikissa sisäliikuntatiloissa on voimassa maskisuositus kaikille yli 12-vuotiaille. Liikuntatiloja saa käyttää vain terveenä ja täysin oireettomana. Kaikkea ylimääräistä oleskelua liikuntatiloissa on vältettävä. Vanhemmat ja saattajat eivät voi jäädä lasten harjoitusvuorojen ajaksi liikuntatiloihin.

Aluevaalien äänestys
Aluevaalien ennakkoäänestyspaikat ja varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat ovat normaalisti auki. Ohjeita terveysturvalliseen äänestämiseen saa kunnan nettisivuilta osoitteesta www.kontiolahti.fi/aluevaalit.

Muut tilat ja toiminnat
Kunnan Senioriteatteri ja leffanäytökset ovat tauolla 14.–27.1.2022 välisen ajan.
Kunnan organisaation ulkopuoliset tahot eivät tällä hetkellä voi varata kunnan tiloja käyttöönsä.