Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kunta jatkaa voimassa olevia rajoituksia toistaiseksi

Kontiolahden kunta jatkaa voimassa olevia rajoituksia toistaiseksi

Kontiolahden kunta jatkaa voimassa olevia rajoituksia toistaiseksi. Kontiolahden kunta antoi viime viikolla suosituksen kasvomaskien käytöstä ja teki muutoksia palveluihinsa ajalle 23.11.–6.12. Kontiolahden kunnan johtoryhmä on käsitellyt asiaa tänään 4.12. kokouksessaan.

Kontiolahden kunta noudattaa Siun soten 3.12. antamia suosituksia sekä seuraa koronavirustilannetta jatkuvasti ja tiedottaa tarvittaessa välittömästi.

Maskisuositus ja muutokset palveluihin

Kontiolahden kunta suosittaa edelleen käyttämään kasvomaskia kaikissa julkisissa sisätiloissa. Vahva suositus koskee myös niin sisä- kuin ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia kuin yleisiä kokouksiakin, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Maskisuositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita.

Tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestämisessä noudatetaan tällä hetkellä aluehallintoviraston antamia ohjeita ja linjauksia.

Kasvatus ja opetus

Kontiolahden kouluissa opetus järjestetään normaalisti muuten, mutta lukioon annetaan maskisuositus, joka koskee sekä opiskelijoita että henkilöstöä 7.12. lukien. Koulujen iltapäivätoiminta jatkaa entiseen tapaan. Varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu normaalisti. Sekä opetuksessa että varhaiskasvatuksessa korostetaan hygieniaan ja turvaväleihin liittyviä ohjeita.

Koulujen sisäliikunta jatkuu normaalisti. Tämä koskee myös sisäliikuntaa, joka järjestetään koulun ulkopuolisissa tiloissa, mikäli ne ovat auki.

Nuoriso- ja kulttuuripalvelut

Kontiolahden kunnan antama maskisuositus on voimassa kunnan kaikissa kulttuuripalveluissa. Suositus on sekä henkilöstölle että asiakkaille. Kulttuuripalvelujen elokuvanäytäntöjä Ohtossa ja Lehmon monitoimisalissa ei toistaiseksi järjestetä. Senioriteatterin toiminta on keskeytetty toistaiseksi.

Kontiolahden kunnan ylläpitämät nuorisotilat kirkonkylällä ja Lehmossa pysyvät suljettuina toistaiseksi. Kunta sulki tilat alun perin 30.11.–6.12. väliseksi ajaksi. Poikkeustilanteessa nuorisotyö Kontiolahden kunnassa jatkaa edelleen toimintaansa digitaalisesti. Nuoriso-ohjaajiin saa arkipäivisin yhteyden puhelimella, Whatsappilla ja yksityisviestillä Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa. Nettinuorisotila on avoinna Discordissa tiistaina, keskiviikkona ja torstaina 8.–10.12. kello 15–18. Liittymisohjeet ovat kunnan nettisivuilla: https://www.kontiolahti.fi/nuorisotilat. Nuorisopalvelut järjestää nuorille virtuaalisen joulujuhlan 10.12. Nettinuorisotila sulkeutuu 11.12.–11.1. väliseksi ajaksi.

Etsivä nuorisotyö jatkaa toimintaansa tiukentuneet maskisuositukset huomioiden.

Liikuntapalvelut

Kunnan omat kuntosalit ovat kiinni ja kaikki aikuisia koskeva liikuntatoiminta on tauolla toistaiseksi. Rajoitus koskee myös Kontiolahdella järjestettäviä ottelutapahtumia. Aluehallintovirasto ja kilpailujärjestäjä päättävät Kontiolahdella järjestettävistä ampumahiihdon maailmancupin kisoista.

Kontiolahdella järjestettäviä kansalaisopiston aikuisten liikuntaryhmiä ei kunnan tiloissa toistaiseksi järjestetä. Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu normaalisti mutta liikuntasaleilla ei voi olla ulkopuolisia henkilöitä.

Työllisyyspalvelut

Kuntouttavan työtoiminnan sekä kunnan työllisyyspalvelujen asiakkaille ja henkilöstölle suositellaan kasvomaskin käyttöä 7.12. alkaen.

Henkilöstö

Kontiolahden kunnan henkilöstöä on tiedotettu käytännöistä tarkemmin erikseen.