Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden kunta muuttaa käytäntöjä koronavirukseen varautumisen vuoksi

Kontiolahden kunta muuttaa käytäntöjä koronavirukseen varautumisen vuoksi

Kontiolahden kunta varautuu koronavirukseen muuttamalla käytäntöjä toistaiseksi. Riskiryhmään kuuluvien ikäihmisten ryhmät jätetään tällä hetkellä järjestämättä. Kuntosalit, liikuntasalit ja nuorisotilat pidetään ainakin toistaiseksi auki, joten jokainen voi itse harkita niiden käyttöä.

Kunnassa varaudutaan päiväkotien ja koulujen mahdolliseen sulkemiseen. Oppilaat alkavat tästä päivästä 13.3. lähtien kuljettaa koulukirjoja päivittäin mukanaan etäopetukseen valmistautumisen vuoksi.

Kontiolahden kunta peruuttaa nyt perjantaista alkaen henkilöstön työ- ja virkamatkat ulkomaille, ja Suomessa hoidetaan vain välttämättömät työmatkat. Työnantajana kunta suosittelee henkilöstöä välttämään vapaa-ajan ulkomaanmatkoja ja käyttämään harkintaa kotimaan matkustamisessa. Henkilöstölle tänään lähetetyn ohjeistuksen mukaan työntekijä voi palata työpaikalle kaksi viikkoa ulkomaanmatkan päättymisen jälkeen. Työntekijät voivat mahdollisuuksien mukaan tehdä etätöitä ulkomaanmatkojen jälkeen. 

Kontiolahden kunnan johtoryhmä on muuttanut käytäntöjä tänään 13.3., kun Suomen hallitus päätti eilen 12.3. suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Kunta on seurannut ja noudattanut suomalaisten terveysviranomaisten ohjeistuksia jatkuvasti. Kunnan johtoryhmä on tavannut myös Siun soten yhteyshenkilöitä ja sopinut säännöllisestä yhteydenpidosta.