Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahti esittelee talviurheiluosaamista parhaillaan jättimessuilla Kiinassa

Kontiolahti esittelee talviurheiluosaamista parhaillaan jättimessuilla Kiinassa

Kontiolahden ja Joensuun seudun talviurheiluosaaminen on näkyvästi esillä yhdellä maailman suurimmista talviurheilumessuista. World Winter Sports Expo -messut järjestetään Pekingissä 17.–20.10. Suomesta messuille osallistuu noin viisikymmentä yritystä ja organisaatiota.

Kontiolahden kunta on yhdessä Kontiolahden Urheilijoiden ja Business Joensuun kanssa mukana messuilla ja Business Finlandin talviurheiluklusterissa (Finnish Winter Sport Cluster). Lisäksi matkan aikana käydään Hongkongissa tapaamassa matkailutoimijoita paikallisen Kauppakamarin edustajan avustuksella.

Edellisen Kiinan-vierailun aikana maaliskuussa Kontiolahden delegaatio solmi suhteita kiinalaisiin urheiluorganisaatioihin ja talviurheilukuntiin. Näiden kontaktien ansiosta Kiinasta on tulossa 30 hengen joukkue harjoittelemaan Kontiolahden Jäähdytetylle ladulle kuukaudeksi tämän vuoden loka–marraskuussa.

Kontiolahden ja Joensuun seudun messuosastolla lanseerattiin torstaina 17.10. kansainvälisesti Arctic Blue Resort Kontiolahti. Messuosastolla esitellään VR-lasien avulla myös Pohjois-Karjalan matkailuaktiviteetteja. Lisäksi Liperissä toimiva Suomen Biathlon tuo messuilla esille ekoaseammuntaa.

– Talviurheiluun ja erityisesti ampumahiihtoon liittyvällä matkailulla on Joensuun seudulla iso potentiaali. Messut Pekingissä on meille tärkeä näyteikkuna, ja samalla olemme saaneet lanseerattua myös uuden vapaa-ajankeskuksen suunnitelmat yhdessä Arctic Brands Groupin kanssa. Heidän suunnittelemansa Arctic Blue Resort Kontiolahti on toteutuessaan huikea investointi koko Suomen ja maakunnan matkailuun, toteaa Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä.