Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahti palkittiin Vuoden pikkuyrittäjät kunta -palkinnolla

Kontiolahti palkittiin Vuoden pikkuyrittäjät kunta -palkinnolla

Kontiolahti on palkittu Vuoden pikkuyrittäjät kunta -palkinnolla Pikkuyrittäjät-finaalissa Helsingin Triplassa keskiviikkona 27.4. Kontiolahti palkittiin aktiivisesta ja sinnikkäästä Pikkuyrittäjät-ohjelman toteutuksesta.

Vuoden pikkuyrittäjät kunta -palkinto annetaan Kontiolahden kunnalle pitkäjänteisestä ja sitoutuneesta Pikkuyrittäjät-ohjelman käytöstä. Lähes kaikissa Kontiolahden kunnan kouluissa on Pikkuyrittäjät-ohjelma käytössä, ja ohjelma on vuodesta toiseen ollut myös huippusuosittu valinnainen oppiaine.

– Pikkuyrittäjät ovat olleet joka vuosi suosituimpia valinnaisaineita kaikilla kouluilla. Kavereiden kanssa yhdessä tekeminen ja oikean myyntitapahtuman järjestäminen, josta saa ihan oikeaa rahaakin, ovat innostaneet oppilaita pikkuyrittäjien pariin, Kontiolahden kunnan vs. opetuspäällikkö Satu Huttunen kommentoi.

– Pikkuyrittäjät tukee hyvin vahvasti laaja-alaisen osaaminen eri osa-alueiden kehittymistä, lisäksi se vahvistaa oppilaiden yritteliäisyyttä ja sisukkuutta, antaa tilaa luovuudelle ja osallistumiselle sekä edistää hyvän luokkahengen syntymistä, Huttunen jatkaa.

Pikkuyrittäjät toiminnassa eivät vahvistu ainoastaan työelämätaidot ja yrittäjyysosaaminen.

– Ajattelu ja oppimaan oppiminen sekä monilukutaito kehittyvät omaa yritystoimintaa ja markkinointia pohtiessa. Siinä tarvitaan myös vuorovaikutustaitoja, kulttuurisen ilmaisun keinoja ja tvt-taitoja. Myös pikkuyritykset ovat vastuullisia, joten kestävän tulevaisuuden rakentaminen tulee huomioitua. Yrityksen perustaminen ja taloudesta huolehtiminen opettavat tuki tärkeitä arjen taitoja. Näin ollen pikkuyrittäjät huomioi kaikki laaja-alaisen osaamisen osa-alueet ja vahvistaa näiden taitojen oppimista.

Mikä on Pikkuyrittäjät-ohjelma?

Pikkuyrittäjät-ohjelma on 4.–6.-luokkalaisille suunnattu ohjelma sisältäen yhdeksän teemaa. 18 oppitunnin aikana tutustutaan omien vahvuuksien ja mielenkiinnonkohteiden tunnistamiseen ja opitaan yrittäjyys-, työelämä ja taloustaitoja. Kansallisella tasolla yli 10 000 oppilasta vuodessa suorittaa Pikkuyrittäjät-ohjelman. Pikkuyrittäjät-ohjelma on yksi Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukevista ohjelmista.

Tunnustus jaettiin valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -finaalissa

Pikkuyrittäjät-finaali on osa Uskalla Yrittää -finaalia, jossa ympäri Suomen kisaan tulevat nuoret harjoitusyrittäjät kisaavat palkinnoista. Finaalissa palkitaan myös muun muassa paras perus, toisen- ja korkea-asteen yritys. Pohjois-Karjalan edustajana ovat tänä vuonna VIILEE NY:n yrittäjät Joensuun Pielisjoen koululta. Lisäksi Uskalla Yrittää -finaalissa palkitaan Pikkuyrittäjien tukijoita, kuten Vuoden pikkuyrittäjät -kummit ja Vuoden pikkuyrittäjät -kunta.

Lue lisää pikkuyrittäjistä