Sisältöjulkaisija

angle-left Kunnan asukkaat ovat osallisia yhdessä

Kunnan asukkaat ovat osallisia yhdessä

KonJanen puheenjohtaja Sari Tervonen ja Kontiolahden kunnan vs. hallintopäällikkö Sini Rantaeskola valmistelivat tulevan kauden toimintasuunnitelmaa.

Yhdistykset ja järjestöt ovat tärkeä voimavara Kontiolahden kunnalle, koska ne osaltaan tuovat esille asukkaiden äänen ja mielipiteen.
Kontiolahdella on halu lisätä asukkaiden osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Eräänä keinona tässä toimii Kontiolahden paikallinen järjestöasiainneuvottelukunta KonJane, joka on perustettu vuonna 2019. KonJane toimii yhdistysten ja järjestöjen paikallisena äänenä sekä kunta-järjestö-yhteistyöfoorumina. Paikallisten järjestöasioiden neuvottelukuntien ”juuret” ovat Pohjois-Karjalan maakunnallisessa järjestöasianneuvottelukunta Janessa.

– Paikallis-Janejen tarkoitus on vahvistaa järjestöjen toimintaedellytyksiä ja lisätä yhdistysten keskinäistä yhteistyötä ja yhteistyötä kunnan kanssa nimenomaan paikallistasolla. Järjestötoiminta lisää asukkaiden yhteisöllisyyttä ja osallisuutta, joten siitä näkökulmasta elinvoimainen järjestökenttä on tärkeä voimavara kunnalle, kommentoi kehittämispäällikkö Anne Pyykkönen Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksestä.

Uusi KonJane toimintakausi 2022–2023 käynnistyi vuoden 2022 alussa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Sari Tervonen (kylä- ja kotiseutuyhdistykset, Kontioniemen kyläyhdistys) ja varapuheenjohtajaksi Ari Hevonkoski (harrasteyhdistykset, Kontiolahden Kuvaajat). KonJane-kokoonpano laajeni kahdeksasta jäsenestä 11 jäseneen, ja myös varajäseniä on saatu mukavasti mukaan toimintaan. KonJanen jäsenet edustavat eri yhdistyskategorioita, ja jäsenvalinnat on tehty yhdistysten tekemien jäsenehdotusten pohjalta.

Tuleva kausi vaikuttaakin hyvähenkiseltä yhdessä tekemisen meiningiltä. Yhdistysavustukset, järjestöillat, tapahtumat ja kyläkierrokset tuovat toimijat yhteen. Tervetuloa mukaan!

Sari Tervonen ja Sini Rantaeskola