Sisältöjulkaisija

angle-left Kuntatyön kehittäjiä palkittiin - myös Kontiolahden etävarhaiskasvatuksen tiimi sai palkinnon

Kuntatyön kehittäjiä palkittiin - myös Kontiolahden etävarhaiskasvatuksen tiimi sai palkinnon

Kunteko on palkinnut kuntatyön kehittäjiä. Yhteensä 34 palkintoa on jaettu kuntatyöpaikoille ja -työntekijöille, jotka ovat parantaneet työelämän laatua ja palveluja. Myös Kontiolahden kunnan etävarhaiskasvatustiimi oli palkittavien joukossa. Kontiolahden kunta tarjosi etävarhaiskasvatusta Facebookin kautta koronakeväänä. Sisällöt suunniteltiin varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaisesti, ja ne muokattiin helposti toteutettaviksi kotoa löytyvillä materiaaleilla. Tavoitteena oli keventää huoltajien arkea ja tuoda oppimisen iloa lapsille koteihin.

Lisää aiheesta Kuntekon tiedotteessa:

Kuntekon Palkintokriteerinä on tuloksellinen ja rohkea kehittämistyö, jota ovat tehneet yhdessä johtajat, esimiehet, työntekijät ja mahdollisesti jopa asiakkaat. Palkittavat teot on valittu noin sadasta kehittämisteosta, jotka on ilmoitettu vuonna 2020 Kuntekon Tekojen tori -verkkosivustolle.

Kehittämisteot ovat sosiaali- ja terveysalalta, opetus- ja kasvatusalalta, teknisestä toimesta, elinkeino- ja yrityspalveluista, kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalta, ruoka- ja siivouspalveluista sekä koko kuntaa koskevasta kehittämistyöstä.

– Olen ylpeä kunta-alasta. Kuntaorganisaatioissa kehitetään toimintaa ja palveluja koko ajan. On hienoa kertoa näistä kehittämisteoista Tekojen torilla. Tänä vuonna saimme aivan loistavia kehittämiskuvauksia. Monessa kehittämisteossa korostuu pandemia-aika, mikä kuvaa sitä, kuinka ketterästi ja nopeasti kunnissa pystyttiin uudistamaan palveluja, Kuntekon ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu kertoo.

Kunteko on palkinnut kunta-alan kehittämistekoja kahtena aikaisempanakin vuonna.

Palkinnot jakaa KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan työntekijäjärjestöjen yhteinen kunta-alan työelämän kehittämisohjelma Kunteko 2020. Ohjelma on lähes kuuden vuoden ajan tarjonnut kehittämisapua kuntatyöpaikoille ja tehnyt hyvää kuntatyötä näkyväksi. Ohjelman päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto.