Sisältöjulkaisija

angle-left Kuudesluokkalaiset osallistuvat yrittäjyysleirille ensimmäistä kertaa etänä

Kuudesluokkalaiset osallistuvat yrittäjyysleirille ensimmäistä kertaa etänä

225 kontiolahtelaista kuudesluokkalaista osallistuu 6h-yrittäjyysleirille keskiviikkona 24.3.2021. Leiri toteutetaan Nuori Yrittäjyys ry:n materiaalin pohjalta jo toista kertaa kunnassa, mutta tänä vuonna ensimmäistä kertaa hybridimallina. Mallissa yhdistyvät luokkahuonetyöskentely oman ryhmän kanssa ja yhteinen työskentely Teamsin välityksellä muiden koulujen oppilaiden kanssa.
 
Leirin tarkoituksena on tutustuttaa oppilaat oman yritysidean kehittelyyn ja toteuttamiseen. Myös ryhmätyötaitojen kehittäminen on keskeisessä roolissa päivän aikana. Jokainen ryhmä suunnittelee päivän aikana yritysidean, jonka esittelee videomuodossa yrittäjäraadille ja muille oppilaille. Paikalliset yrittäjät ovat päivässä mukana auttamassa oman idean toteuttamisessa ja antamassa palautetta valmiista tuotoksista. Leirillä on mukana myös yläkoulujen oppilaita tutoreina, jotka auttavat kuudesluokkalaisia päivän aikana.
 
Kontiolahden kunnan yrittäjyyskasvatuksen pedagoginen kehittämistiimi on valmistellut leiriä jo puoli vuotta yhdessä Nuori yrittäjyys ry:n, Riverian ja Kontionloikka Oy:n kanssa. Yhteinen ponnistus huipentuu keskiviikkona ennenkokemattomaan etäleiriin.
 
– On hienoa, että pääsemme toteuttamaan leirin yhdessä näin monen toimijan kanssa. Yhteisenä tavoitteena on luoda kuudesluokkalaisille onnistunut päivä yrittäjyyden maailmassa, kertoo yrittäjyyskasvatuksen pedagogisen kehittämistiimin puheenjohtaja Riitta Ikonen.