Sisältöjulkaisija

angle-left Lapsen kesäajan hoidontarpeen ilmoittaminen on käynnissä

Lapsen kesäajan hoidontarpeen ilmoittaminen on käynnissä

Lapsen kesäajan hoidontarve tulee ilmoittaa kirjallisesti mielellään 24.4.2019 ja viimeistään 30.4.2019 mennessä. Kirjallinen ilmoitus tapahtuu Daisynetin kautta. Mikäli Daisynetin käyttö ei ole mahdollista, voi kirjallisen ilmoituksen jättää joko päiväkodin johtajalle tai perhepäivähoidon esimiehelle sähköpostilla tai kirjallisesti.

Niille päiville kun lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta, viedään hoitoaikavaraus Daisynettiin. Esimerkiksi hoitoaika klo 8-16, jos varsinainen hoitoaika ei ole vielä tiedossa. Eli jokaisella lapsella on oltava merkintä kesäajan jokaiselle päivälle, joko poissaolo tai hoitoaikavaraus. Varsinaisia hoitoaikoja voi tarkentaa myöhemmin ja poissaoloja voi lisätä jo ilmoitetulle hoitoajalle. Mikäli lapsella ei ole merkintää, se tulkitaan lapsen poissaoloajaksi. Sille ajalle, kun lapsi ei tarvitse hoitoa, merkitään Daisyyn lapselle poissaolo koko poissaolon ajaksi (myös viikonloppuihin).

Jos lapsella on hoidontarve 11 pv/kk, viedään poissaolo jokaiselle päivälle, jolloin lapsi ei varhaiskasvatusta tarvitse.

Tietoa kesäajan maksuista

Asiakasmaksua ei peritä heinäkuulta, mikäli lapsi on ollut edellisen vuoden elokuusta alkaen varhaiskasvatuksessa (11 kk). Lisäksi hoitomaksua ei peritä, jos varhaiskasvatuspaikkaa ei käytetä kesäajalla 1.6.–31.8.2019 vähintään 61 peräkkäisenä kalenteripäivänä (esimerkki: lapsi on poissa 8.6.–7.8. = 61 kalenteripäivää), hoitomaksua ei peritä poissaoloajalta tai vähintään kahden peräkkäisen kokonaisen kalenterikuukauden aikana (esimerkki: lapsi on poissa 1.6.–31.7. tai 1.7.–31.8. tai 1.6.–31.8.), hoitomaksua ei peritä poissaolokuukausilta.

Kesäaika suunnitellaan varhaiskasvatuksen ilmoitettujen kesäajan varausten perusteella. On tärkeää, että kunnalla on riittävän ajoissa tieto kesäajan hoidontarpeesta. Näin pystytään järjestämään varhaiskasvatus mahdollisimman toimivaksi ja varaamaan oikea määrä henkilöstöä.

Päivystävinä päiväkoteina ovat Peltosirkku Lehmossa sekä Karhunpesä kirkonkylällä. Tarkemmat päivystysajat, ryhmät ja yhteystiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Poissaoloajalta ei ole oikeutta kotihoidontukeen.