Sisältöjulkaisija

angle-left Linnunpönttöjen asuntomessut Kirkonkylän koululla 24.–28.4.2023

Linnunpönttöjen asuntomessut Kirkonkylän koululla 24.–28.4.2023

Kontiolahden Kirkonkylän koulun kaikki 227 oppilasta ovat ahkeroineet lukuvuoden aikana erinäköisiä ja kokoisia linnunpönttöjä. Pönttöjen valmistuksessa on hyödynnetty perinteisten sahan ja vasaran lisäksi koulun 3 d-tulostimia sekä laserleikkuria.

Pönttöjen rakentaminen liittyy Kontiolahti 150 -vuotta juhlateemaan. Ajatuksena on, että Kontiolahdella toteutuu myös lintujen kohdalla strateginen tavoite Asu siellä, missä olet onnellinen.

Oppilaiden tuotokset ovat esillä Kirkonkylän koulun (Keskuskatu 11, 81100 Kontiolahti) yläaulassa maanantaista perjantaihin 24.–28.4. koulupäivien ajan. Yläaulaan rakentuu tietysti kokonainen lintumaisema puineen, pönttöineen ja lintuineen. Kannattaa siis rohkeasti poiketa asuntomessuille katsomaan, mitä kaikkea lapset ovat saaneet aikaan.

Messujen viralliset avajaiset pidetään maanantaina 24.4.2023 klo 9.15 koulun yläaulassa.

Yläaulasta löytyy myös myyntipiste, jossa myydään koulun vanhempaintoimikunnan VANTUN ahkeroimia linnunpönttöjä kaikille halukkaille. Pöntöistä saatava tuotto menee suoraan Kirkonkylän koulun oppilaiden stipendirahastoon.