Sisältöjulkaisija

angle-left Mahdollisuus kehittää kokonaisuutta

Mahdollisuus kehittää kokonaisuutta

Kylien palveleminen ja olemassa olevien mahdollisuuksien esiin tuominen ovat ensimmäisenä Kontiolahden uuden vapaa-aikapäällikön listalla.

Vapaa-aikapäällikkö Sari Jormanainen, 43, katsoo kokonaisuutta eikä niinkään kulttuuria, liikuntaa ja nuorisoa sektoreina. Viettäväthän ihmisetkin vapaa-aikaansa monipuolisesti. Jormanainen haki paikkaa, koska häntä kiinnosti päästä kehittämään tätä kokonaisuutta kasvavassa ja kehittyvässä kunnassa.

Suunnitelmissa on alkaa nostaa esiin sitä, mitä jo nyt tehdään. Esimerkiksi liikkumisen aktivointi edellyttää tietoa liikkumismahdollisuuksista kunnassa. Palveluita voi tuoda esille myös yhdistelemällä muun muassa kulttuuria ja liikuntaa. Taide voi tulla tutuksi vaikkapa liikuntapaikkojen kautta.
– Vapaa-aikapalveluiden vieminen kylille on tärkeää. Kaikkien ei tarvitse aina tulla keskuksiin harrastamaan.

Kaikki osa-alueet tuttuja

Sari Jormanainen oli ennen Kontiolahtea töissä Joensuun kaupungilla liikuntasuunnittelijana. Hänen vastuulleen kuuluivat talouteen, kehittämiseen, hankkeisiin ja ulkoliikunnan edistämiseen liittyvät tehtävät.
Ennen kaupungin organisaatiouudistusta liikunta oli osa vapaa-aikakeskusta, jolloin myös kulttuuri- ja nuorisopalvelut tulivat tutuiksi.
Aihetta käsitellessä herää kysymys, että mitä vapaa-aikapäällikkö sitten tekee vapaa-ajallaan.
– Olen enimmäkseen metsässä: suunnistan, juoksen ja kävelen reppu selässä. Lisäksi soitan joskus naapureiden iloksi pianoa ja laulan, Jormanainen summaa.

Vapaa-aikapäällikkö heittää lunta ilmaan.