Sisältöjulkaisija

angle-left Mikko Leinonen loikkasi tiimiin

Mikko Leinonen loikkasi tiimiin

Mikko Leinonen aloitti toimistoassistentin sijaisena maaliskuussa kunnan kehittämisyhtiöllä Kontionloikalla sekä Kontiolahden Yrityspalvelu Oy:llä. Puolisonsa ja kahden alakouluikäisen lapsensa kanssa Kylmäojalla asuva Leinonen on luonut uraansa pitkälti musiikin parissa. Musiikkipedagogiksi Karelia-ammattikorkeakoulusta valmistunut Leinonen on työskennellyt muun muassa Savonlinnan musiikkiopistolla lyömäsoitinopettajana.
– Niin. Ja tulihan tuota soitettua seitsemän vuoden ajan Suvi Teräsniskan kokoonpanossa rumpuja, Leinonen naurahtaa.

HC Mehtimäkeläinen t-paitaan sonnustautunut Leinonen pelaa itsekin Mehtimäen jäähallilla treenaavassa harrastejääkiekkojoukkueessa. Jäällä viilettämisen lisäksi Leinonen viihtyy maastopyörän selässä.
– Kontiolahdella on kyllä uskomattoman hyvät maastopyöräilymahdollisuudet. Tällekin kesälle riittää uusia reittejä kierrettäväksi.

Leinosen työnkuvaan normaalien toimistorutiinien lisäksi kuuluu niin yksinyrittäjätukihakemusten käsittely ja yrityskontaktointi kuin myös sosiaalisen median päivitysten laatiminen ja hankkeiden parissa työskentely. Yrityspalvelun osalta Leinonen hoitaa kiinteistöjen asioita yhdessä Annu Ahosen kanssa.
– Kahta samanlaista työpäivää ei ole ainakaan tähän mennessä ollut, kiireisen kevään selättänyt Leinonen kuvailee työtään.

Työpaikkailmoituksen Leinonen muistelee nähneensä Kontiolahden kunnan sivuilla.
– Soitin heti ilmoituksen nähtyäni Kontionloikan toimitusjohtajalle Annu Ahoselle. Siinä sitten puhelimitse esittelin itseni ja sovittiin työhaastattelu muutaman viikon päähän, Kontiolahdella nyt kolmisen kuukautta työskennellyt Leinonen kertoo.

Kesäsuunnitelmissa Leinosella on mökkeillä viikonloppuisin ja käydä iltaisin töiden jälkeen lasten kanssa uimassa. Suunnitteilla on myös mennä perheen kesken päiväretkelle Kolvananuuron rotkolaaksoon ja pyöräillen Hirvirantaan.
– Ei täältä Kontiolahdelta kyllä kannata Höytiäistä edemmäs lähteä kalaan, kontiolahtelaistunut Leinonen toteaa pilke silmäkulmassa.

Mikko Leinonen