Sisältöjulkaisija

angle-left Mökkiläisten oma navettakonsertti koskettaa ja ihastuttaa

Mökkiläisten oma navettakonsertti koskettaa ja ihastuttaa

On heinäkuun 29. päivä. Kontiolahden kunnassa järjestetään kolmatta kertaa kesätapahtumaa mökkiläisille. Hiipuvan sateen lomasta pilkottava aurinko valaisee navettasalin. Kotiseutukeskuksen navetassa on kahvinkeittimet porisemassa ja keittiön emäntien kengät kopisevat heidän kattaessaan salin pöytiä valmiiksi. Väkeä alkaa kertyä pihapiiriin. Navettaan kurkitaan ikkunasta sisälle - moni mökkiläinen on saapunut paikalle ensimmäistä kertaa.

Kotiseutukeskuksen henkilökunta on paistanut karjalanpiirakoita tarjolle munavoin ja kylmäsavulohen kera. Sekä piirakat että mansikkakakkukahvit tarjoillaan suoraan pöytään. Kesälomalla oleva kunnanjohtaja Jere Penttilä lähettää lämpimät videoterveiset mökkiläisille ja toivottaa heidät videon välityksellä tervetulleiksi.

Kesäsateen viimeiset pisarat ropisevat kivijalkanavetan peltikattoon, kun harmonikkataituri Arto Tarkkonen ja oopperalaulaja Jukka Romu astelevat estradille. Konsertin ohjelmistossa on muun muassa Eino Leinon tekstejä tulkittuna lausuen ja laulaen harmonikkasäestyksellä. Kaksi vahvaa miesääntä yhdessä italialaisen Giulietti-näppäinharmonikan kanssa täyttävät navetan salin mykistäen yleisön ihastuksesta.

Tarkkosen ja Romun yhteiskonsertti on spontaani, mahtipontinen ja humoristinen. Esitysten välissä tarinoidaan ja heitetään huulta sekä kerrotaan historiikkeja tekstien ja sävelten takaa. Navettakonsertti ihastuttaa, naurattaa ja koskettaa.

Konsertin jälkeen mökkiläiset alkavat tehdä pikkuhiljaa lähtöä takaisin kesäasunnoilleen. Yksi navettakonserttiin osallistuneista on helsinkiläinen Mikko Hirvonen. Ylisenjärven rannalta moottoripyörällä paikalle hurauttanut Hirvonen viettää kesän Selkien vaaramaisemissa.
Helsingissä IT-alalla työskentelevä Hirvonen siirtyi keväällä etätöihin ja päätti lähteä mökille koko kesäksi.
– Nyt olen lomalla vielä puolisentoista viikkoa, jonka jälkeen jatkan jälleen etätöitä mökiltä käsin, 1300-kuutioisella Yamaha XVS:sällä konserttiin päräyttänyt Hirvonen kertoo.
– Konsertissa oli mukava tunnelma. Kappaleet olivat etukäteen tuttuja ja tarinat tekstien ja laulujen takaa olivat hyvä lisä esitykseen, Hirvonen kiittelee.

Kunnasniemessä mökkeilevä Jouni Tanskanen osallistuu toista kertaa mökkiläisille järjestettyyn kesätapahtumaan. Viime vuonna mökkiläiset pääsivät tutustumaan Karelia Golfin toimintaan Kontioniemessä.
– Kyllähän tuo golfharrastus vei sitten mennessään, Tanskanen naurahtaa.
Tanskaselle mökkielämä on jokapäiväistä, ja Lehmosta Kunnasniemeen on matala kynnys lähteä arki-iltaisinkin saunomaan.
– Tänä kesänä on ollut pientä rakennusprojektia mökillä. Tottakai sitä on ehditty myös veneilemään ja kiertämään Höytiäisen saaria, Tanskanen kertoo kesäkuulumisiaan.

Tämän kesän navettakonsertit ovat nyt paketissa.
–Ihana on ollut tarjota elämyksiä elävän musiikin ja runonlausunnan muodossa pitkän eristäytyneisyyden jälkeen. Haluan kiittää erityisesti niin esiintyjiä kuin Kontiolahti-seura ry:tä toimivasta yhteistyöstä, Kontiolahden kunnan kulttuurituottaja Kristiina Isaksson toteaa onnistuneen kesän jälkeen.
–Palaute on ollut kaikin puolin positiivista, ja suunnittelemmekin jo tulevan kesän navettakonserttiohjelmistoa. Kaikki toiveet ja ideat tulevien kesien ohjelmasta otetaan vastaan, Kristiina Isaksson vinkkaa.

Yleisö kahvittelemassa konserttia kuunnellessaan