Sisältöjulkaisija

angle-left Nuoria innostetaan kesäyrittäjyyteen

Nuoria innostetaan kesäyrittäjyyteen

Kunta tarjoaa tulevana kesänä yhtenä kesätyöllistymisen vaihtoehtona kesäyrittäjyyttä. Se on luonteva tapa kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti.

Kesäyrittäjyys toteutetaan yhteistyössä Kontiolahden 4H-yhdistyksen kanssa. Kymmenelle kontiolahtelaiselle 16–28-vuotiaalle nuorelle järjestetään mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä, jota kunta tukee sadan euron tuella. Kaikki halukkaat ovat voineet ilmoittautua kevään aikana yrittäjyyskurssille. Kontiolahden yläkoululaiset ja lukiolaiset ovat oikeutettuja käyttämään yhden koulupäivän kurssin aloitukseen. Ne, jotka haluavat jatkaa yrittäjäksi, käyvät koko kurssin loppuun. Yrittäjyydestä on mahdollisuus saada opintopisteitä.

Kesäyrittäjyydellä luodaan elävyyttä ja vipinää kuntaan ja tarjotaan nuorille mahdollisuus kokeilla siipiä itsensä työllistäjänä. Kesäyrittäjät ovat mukana muun muassa luomassa elämää kirkonkylän torille tulevana kesänä. Tavoitteena on toteuttaa kesäkahvilatoimintaa esimerkiksi toritapahtumien yhteydessä ja houkutella kuntalaisia viihtymään torille pidemmäksikin aikaa. Parhaillaan toria ollaan varustamassa kesäkalusteilla, jotka ovat kunnan työpajalaisten tekemiä.

Kesäyrittäjyyteen innostamalla tuetaan nuorten yrittäjyys- ja työelämätaitojen kehittymistä. Samalla kannustetaan omien mahdollisuuksien tunnistamiseen ja uusien asioiden rohkeaan kokeilemiseen.

Torille tehdyt kalusteet ovat pinottuina työpajan pihalla.