Sisältöjulkaisija

angle-left Päivänpaisteen päiväkoti on valittu kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun

Päivänpaisteen päiväkoti on valittu kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun

Kontiolahdelta Päivänpaisteen päiväkoti on valikoitunut kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun. Päivänpaiste sijaitsee Lehmon Kylmäojalla osoitteessa Pohjatuulentie 6. Esiopetuksen kokeiluun on satunnaisotannalla valittu kuntia, ja opetus- ja kulttuuriministeriö on nyt osoittanut kokeiluun mukaan lähtevät päiväkodit.

Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa esiopetuksen kokeilun, joka alkaa tämän vuoden elokuussa ja kestää vuoden 2024 toukokuun loppuun.

Kokeiluryhmään kuuluvat lapset muodostuvat niistä viisivuotiaista lapsista, joilla on jo nyt varhaiskasvatuspäätös Päivänpaisteen päiväkotiin. Lisäksi mukana on lapsia, jotka asuvat Päivänpaisteen läheisyydessä mutta eivät ole varhaiskasvatuksessa.

Kontiolahden kunta lähettää kokeiluun osallistuvien lasten huoltajille lähiaikoina kokeilusta kertovan esitteen ja ohjeet, kuinka kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun ilmoittaudutaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut kokeiluun osallistuvat päiväkodit ja lapset, joten muilla lapsilla ei ole mahdollisuutta osallistua kokeiluun.