Sisältöjulkaisija

angle-left Puhas: Vuodenvaihteen juhlapyhät vaikuttavat jätehuoltoon

Puhas: Vuodenvaihteen juhlapyhät vaikuttavat jätehuoltoon

Jätehuoltopalveluissa on muutoksia viikkojen 51–1 aikana, Puhas Oy tiedottaa.

Jäteastian tyhjennyspäivä voi muuttua

Arkipyhät voivat siirtää jäteastioiden tyhjennyspäivää yhdellä tai kahdella päivällä eteen- tai taaksepäin, Puhas Oy tiedottaa. Jäteastioita ei tyhjennetä joulun pyhinä 24.–26.12. Jouluviikon astiatyhjennyksiä tehdään jo viikonloppuna 19.–20.12. Myös uudenvuodenpäivä- ja loppiaisviikoilla (viikot 53 ja 1) tyhjennyspäivä voi muuttua yhdellä tai kahdella päivällä eteen- tai taaksepäin, sillä jäteastioita ei tyhjennetä uudenvuodenpäivänä ja loppiaisena.

Pyhät vaikuttavat aukioloaikoihin

Asiakaspalvelu, Kontiosuon jätekeskus sekä Ilomantsin, Kontiolahden ja Polvijärven jäteasemat ovat suljettuja jouluaattona, joulupäivänä, tapaninpäivänä, uudenvuodenpäivänä sekä loppiaisena. Liperin jäteasema palvelee itsepalveluna joka päivä klo 6–22.

Joulukuuset siististi kiertoon

Kotitalouksien joulukuuset otetaan maksutta vastaan aukioloaikoina Kontiosuon jätekeskukselle ja jäteasemille. Joensuussa joulukuuset voi viedä 15.1.2021 saakka myös kantakaupungin Rinki-ekopisteille (Hukanhauta, Kanervala, Linnunlahti, Marjala, Niinivaara, Noljakka, Prisma, Pötkä, Rantakylä ja Utra) sekä Puhaksen Penttilän ekopisteelle.

Kuusia kerätään myös kiinteistöltä maksullisena jätteenä poltettavan jätteen astian tyhjennyksen yhteydessä. Kuusta ei pidä kuitenkaan laittaa jäteastiaan vaan se on jätettävä astian viereen.