Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia pysyy kiihtymisvaiheessa

Siun sote: Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia pysyy kiihtymisvaiheessa

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia pysyy kiihtymisvaiheessa ja koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitetut suositukset ja rajoitukset pidetään ennallaan, Siun sote tiedottaa. Alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina arvioimaan epidemian tilannetta sekä toimenpiteiden riittävyyttä.

– Tilanne ei ole onneksi mennyt huonompaan suuntaan, mutta vielä ei ole aika hellittää suositusten ja rajoitusten noudattamisessa. Pääsiäisen vaikutuksia epidemiatilanteeseen ei voi vielä arvioida, vaan mahdollisten lomiin liittyvien tartuntojen arvioidaan näkyvän epidemiatilanteessa aikaisintaan viikonloppuna, toteaa työryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Viikolla 13 Siun soten toiminta-alueella uusia koronavirustartuntoja todettiin 27, kuten edellisviikollakin. Tartunnat keskittyivät edelleen Joensuuhun, mutta yksittäisiä tartuntoja todettiin myös Polvijärvellä, Liperissä, Lieksassa ja Kontiolahdella. Noin puolet tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Joukkoaltistumisia oli viikon aikana joensuulaisessa päiväkodissa ja koulussa, keskussairaalan nuorisopsykiatrian osastolla sekä harrastustoiminnassa avantouinnin ja kuntoliikunnan parissa. Tartunnan alkuperä jäi epäselväksi neljässä tapauksessa.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin.

Koko tiedote Siun soten nettisivuilla