Sisältöjulkaisija

angle-left Työllisyyspalvelut edistää aktiivisesti työllisyyttä

Työllisyyspalvelut edistää aktiivisesti työllisyyttä

TE-hallinnon asiakasvastaava Sanna Hartikainen, työllisyyspäällikkö Ulla Mänttäri-Tikka ja Ytyä-hankkeen työhönvalmentaja Minna Huittinen tekevät Kontiolahdella työllisyyden eteen töitä.

Kontiolahden työllisyyspalvelut on entistä enemmän työnhakijoiden tukena. Työllisyydenhoito uudistuu Suomessa merkittävästi, ja uusi palvelumalli alkoi toukokuussa.

Kontiolahden työllisyyspalvelut toimii aktiivisesti työllisyyden edistämiseksi, osana Joensuun seudun työllisyyden kuntakokeilua ja kehittämishanketoimintaa. Kunnassa on siis ihan oma työkkäri! Työllisyyspalveluihin kuuluu TE-palvelut, työkykykoordinaatio, Yhteistyöllä työtä -hanke, työpaja ja Laiturin toiminta. Laituri toteuttaa ryhmätoimintaa, johon pääsee mukaan kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella.  Työllisyyspalveluista voi kysyä myös kunnan palkkatukityön ja kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuuksista sekä kunnan kesätyöpaikoista. Kontiolahden työllisyyspalvelut tekee tiivistä yhteistyötä työnantajien, yhdistysten ja yrityspalveluiden kanssa.

Työllisyyspalveluihin voi olla yhteydessä kaikissa työnhakuun liittyvissä kysymyksissä. Työnhakijaksi ilmoittaudutaan TE-palvelujen sähköisen järjestelmän kautta osoitteessa www.te-palvelut.fi. Ilmoittautumisen jälkeen työllisyyspalvelut on työnhakijaan yhteydessä. Työnhakijan kanssa etsitään yhdessä työpaikkoja tai muita tarvittavia palveluja, jotta työllistyminen olisi mahdollista.

1.5.2022 on alkanut uusi työvoiman palvelumalli, jonka myötä työllisyyspalvelut on entistä enemmän työnhakijoiden tukena. Uudistukset eivät jää tähän, vaan vuoden 2024 alussa työllisyydenhoito siirtyy kokonaisuudessaan kuntiin TE-palvelut 2024 -uudistuksen myötä. Tämä uudistus tähtää siihen, että kaikki eri TE-palveluiden osa-alueet siirtyvät kuntien toteuttamaksi. Palveluihin voi tutustua lisää Kontiolahden kunnan nettisivuilla osoitteessa www.kontiolahti.fi/tyollisyys ja TE-palveluiden verkkosivuilla.