Sisältöjulkaisija

angle-left Yritykset, yhdistykset ja kotitaloudet voivat hakea Kontiolahden kunnalta tukea nuorten kesätyöllistämiseen

Yritykset, yhdistykset ja kotitaloudet voivat hakea Kontiolahden kunnalta tukea nuorten kesätyöllistämiseen

Kontiolahden kunta tukee tulevana kesänä 60 kontiolahtelaisen nuoren kesätyöllistämistä yrityksiin, yhdistyksiin ja kotitalouksiin. Haku nuorten kesätyöllistämisen tukeen on käynnistynyt.

Työnantajat varaavat tuet kunnalta ennakkoon, ja yksi työnantaja voi saada tukea korkeintaan kuuden nuoren työllistämiseksi. Tuen suuruus on 200 euroa työllistettyä nuorta kohti. Tukea saadakseen työnantajan itse ei tarvitse olla kontiolahtelainen. Kesätyöllistämistuen ehtona on, että nuori:

- on koululainen tai opiskelija
- on kontiolahtelainen
- on kesätyövuonna 16 vuotta täyttävä tai vanhempi
- työllistetään vähintään 60 työtunniksi
- ei ole oma perheenjäsen tai perheyritykseen työllistettävä.

Kesätyöllistämisen tuet ovat varattavissa kunnan nettisivuilla 18.3.2022 saakka osoitteessa www.kontiolahti.fi/kesatyot. Sivustolla on myös tarkemmat tiedot tuesta ja sen myöntämisestä.

Haku Kontiolahden kunnan omiin kesätyöpaikkoihin käynnistyy maaliskuun alkupuolella. Lisäksi maaliskuussa kerrotaan tarkemmin kesäyrittäjyyden mahdollisuuksista Kontiolahdella.

– Haluamme tukea nuorten tutustumista erilaisiin työllistymisen keinoihin. Tänä vuonna nuori voi esimerkiksi saada kesätöitä kunnasta ja sen lisäksi tukea kesäyrittäjyyteen. Nuoren työllistyminen kunnan kesätyöpaikkaan ei estä muun työnantajan tukea saman nuoren kesätyöllistämiseen, kertoo työllisyyspäällikkö Ulla Mänttäri-Tikka.

Kesätyötukilomake yrityksille, yhdistyksille ja kotitalouksille