angle-left

Blogit

Jazzahtava iskelmä ihastuttaa navettakonsertissa


On heinäkuun ensimmäinen päivä. Lintujen heleän viserryksen ja kahden kotiseutukeskuksen ympäristössä laiduntavan hevosen hirnunnan seasta alkaa kuulua voimistuvaa puheensorinaa. Kyläläiset vaihtavat kuulumisia odotellessaan illan navettakonsertin alkamista. Kellon lyödessä kuusi navettaestradille astelee juukalainen yhtye Zihvilä.

Kotiseutukeskuksen miljöö vie mukanaan menneille vuosisadoille. Vuoteen 1859 saakka tämäkin alue oli Höytiäisen rantaa.

Illan ohjelmassa on suomalaisia suosikki-iskelmiä ja kansanlauluja. Ohjelmistoon on päässyt myös Viljo Tuomelan runotekstiin sävelletty ’’Suviaamu Kolivaaralla’’. Sävellyksen ja sovituksen on tehnyt Zihvilä-yhtyeen Ritva Paananen vuonna 2009.


Zihvilätrion kaikki kolme muusikkoa soittavat saksofonia. Tämäniltaisessa iskelmäkonsertissa tutut iskelmät kuten ’’Ranskalaiset korot’’ saavat oman jazztwistin.

Tunnelma on konsertissa lämmin. Erityisesti kolmiääninen ’’Kalliolle kukkulalle’’ koskettaa konserttiväkeä. Tutut iskelmät lennättävät kultaisiin muistoihin.

Kontiolahden kulttuuripalvelut järjestää navettakonsertteja kotiseutukeskuksen navetassa kesällä 2020. Erityiskiitokset navettakonserttien järjestämisestä ja organisoinnista kuuluvat kunnan kulttuurituottaja Kristiina Isakssonille ja yhteisöohjaaja Sini-Tuuli Muttoselle.

Loppukesän 2020 navettakonsertit:
15.7. Improck
31.7. Jukka Romu ja Arto Tarkkonen

Koronatilanteen vuoksi navettaan voidaan ottaa maksimissaan 50 osallistujaa kerrallaan. Ilmoittautuminen maksuttomaan tapahtumaan aukeaa kaksi päivää ennen konserttia osoitteessa www.kontiolahti.fi/tapahtumakalenteri. Paikan voi varata myös puhelimitse numerosta 050 076 3946.

Kotiseutukeskus
Vierevänniementie 8
81100 Kontiolahti

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Tunnelmia noususta Ryläyksen kiviputoukselle

  On kesäkuun 23. päivä. Parkkeeraamme auton Jeron parkkipaikalle ja lähdemme...

Lähde elämysmatkalle Herajärven retkeilykeskukseen

On kesän kauneimpia päiviä. Ajamme kuutisenkymmentä kilometriä autolla Joensuusta...

Ota yhteyttä: