angle-left

Blogit

Mansikoita ja maisemia

Kontiolahden kirkonkylän kupeessa on mahtava paikka keskellä maalaismaisemaa. Vuosisatojen ajan on tällä paikalla viljelty maata Sinkkosen suvun toimesta. Nykyinen sukupolvi on seitsemäs ja kuulemma kahdeksas on jo harjoittelemassa marjanviljelyä. Sinkkosen tila on monelle nuorelle myös ensimmäinen kesätyöpaikka ja nytkin kesäkahvilaa pyörittävät nuoret saavat ensikosketuksensa työelämään täällä. Tilan isäntä Pauli Sinkkonen kertoo, että nykyisellään marjanviljelys on maatilan pääelinkeino.

Kesäkahvilan ja maalaistorin palvelut
Sinkkosen marjatilalle saapuva kesävieras saa ostettua mukaansa maukkaita mansikoita, uusia perunoita, herneitä ja mustaherukoita. Kesäkahvilan valikoimaan kuuluvat erilaiset tuoreet leivonnaiset ja maalaistorilta voi napata mukaan vielä tuliaisia eli oman tilan tuotteista tehtyjä marmeladeja, limsaa tai mehua sekä paikallista hunajaa. Paulin mukaan suosituimmat tuotteet ovat mansikoiden lisäksi marjamehut ja mansikkalimonaadi. Tilan tuotteita on saatavilla myös lähialueen kaupoista.

Lounasta maalaismaisemassa
Kesäkahvila on avoinna aina kesäkuun loppupuolelta elokuun alkuun saakka. Joka päivä tarjoillaan myös klo 11-14 välillä keittolounasta, jonka kanssa voi nauttia oman tilan uunissa paistetut karjalanpiirakat. ”Kannattaa tulla käymään täällä meidän tilalla ja kahviossa, sillä täällä on niin rauhallista. Pääset varmasti irti arjen kiireestä”, vakuuttaa Pauli.

Sinkkosen marjatila on vierailun arvoinen paikka. Lähellä Joensuuta ja melkein Kontiolahden kirkonkylän keskustassa sijaitsevalle tilalle on helppo poiketa vaikkapa matkalla Kolille. Mieli ja sielu lepäävät kauniissa maalaismaisessa ja kun makuaistia hemmotellaan vielä tuoreilla mansikoilla päällystetyllä kakulla, on kesäpäivä erityisen rentouttava!

Sinkkosen Marjatila
Sinkkolantie 3, 80110 Kontiolahti
Puh. (013) 731 149

Katso lisätietoja: http://sinkkosenmarjatila.fi

 

Lisää kommentteja

Lisää blogeja.

Kakkulaiturin kesä Paiholassa

Kontiolahden kesään kuuluvat kesäkahvilat sijaitsevat mitä erilaisimmissa paikoissa. On...

Jouhteninen – tarinoiden ja herkullisten yksityiskohtien saari

Matkaseurue kävelee saaren mutkittelevaa metsäpolkua pitkin kysymysten tahdissa. Kävijöitä...

Ota yhteyttä: