Sisältöjulkaisija

angle-left Koulut tarttuivat ArsKon haasteeseen, jouluikkunat koristavat pian ympäri kuntaa

Koulut tarttuivat ArsKon haasteeseen, jouluikkunat koristavat pian ympäri kuntaa

Kontiolahdella on ryhdytty suunnittelemaan ja valmistamaan tulevaksi jouluksi koko kunnan aluetta kattavaa joulumaalausten verkostoa. Kontiolahden kuvataideyhdistys ArsKo ry on haastanut lapsia ja nuoria tekemään koulujen ikkunoihin ja muihin tiloihin ripustettavia töitä joulua varten.

Oppilaiden lisäksi jouluaiheisia töitä on tekemässä alan harrastajia, kuvataiteiden opiskelijoita ja seurakunnan kerholaisia. Myös Kontiolahdella toimivia yrityksiä kannustetaan jouluikkunoiden tekoon. Työ voi olla vaikkapa maalaus, silkkipaperityö tai video. Jouluikkunat ja -pihat juhlavalaistaan Kontiolahden joulunavauksen yhteydessä 22.11. Kouluilla ikkunamaalaukset ovat luomassa tunnelmaa 1. adventista lähtien.

– Olemme iloisia, että haasteemme on otettu innostuneesti vastaan. Joulumaalausten verkosto nousee kouluille, julkisiin tiloihin ja yrityksiin. Erilaisin tekniikoin tehtyjä töitä on pian koulujen lisäksi muun muassa virastotaloissa, Kontiolahden kirjastossa, Kotiseutukeskuksessa, Höytiäisen Helmessä ja osassa kirkonkylän yrityksiä, ArsKon sihteeri Ritva Ahvenainen kertoo.

ArsKo esitteli jo viime maaliskuussa koulutoimelle Kontiolahden joulukoristeluperinnettä ja ArsKon piirissä noussutta mielenkiintoa perinteen yhteiseen herättelyyn kunnassa.

– Koulutoimelle esitetty haaste päätettiin ottaa yksimielisesti vastaan. Oppilaiden upeat tuotokset ovat pian kouluilla nähtävillä ja joulutunnelmaa luomassa, opetuspäällikkö Teemu Piirainen iloitsee.