Sisältöjulkaisija

angle-left Rakennuskiellon asettaminen Vanhan Lehmon alueelle - Mahdollisuus kestävään suunnitteluun ja yhteistyöhön

Rakennuskiellon asettaminen Vanhan Lehmon alueelle - Mahdollisuus kestävään suunnitteluun ja yhteistyöhön

Kontiolahden kunnan kaavoitus esittää rakennuskiellon asettamista voimaan 3.6.2024 alkaen asemakaavoitettavalla Vanhan Lehmon alueella. Tämän päätöksen tavoitteena on taata, että alueen kehitys on linjassa kuntamme pitkän aikavälin suunnitelmiin ja tarpeisiin.

Vaikka alue on jo pääosin rakennettu melko tiiviisti, sille ei ole vielä laadittu asemakaavaa. Tämä rakennuskielto antaa meille mahdollisuuden arvioida alueen nykytilannetta ja varmistaa, että tulevat rakennushankkeet ovat yhteen sovitettavissa alueen visioon ja arvoihin.

Ymmärrämme, että rakennuskielto saattaa aiheuttaa huolta joillekin alueen asukkaille ja maanomistajille. Haluamme kuitenkin korostaa, että tämä päätös tehdään alueen ja asukkaiden parhaaksi sekä tulevaisuuden kestävän kehityksen varmistamiseksi. Tavoitteenamme on luoda alue, joka tarjoaa turvallisen, viihtyisän ja kestävän ympäristön elää ja asua.

Rakennuskiellon aikana kaavoitusyksikkö työskentelee tiiviisti asiantuntijoiden ja alueen asukkaiden kanssa varmistaakseen, että tulevat suunnitelmat vastaavat asukkaiden tarpeisiin ja odotuksiin. Kannustamme kaikkia alueen asukkaita ja maanomistajia osallistumaan keskusteluun ja jakamaan ajatuksiaan ja näkemyksiään tämän prosessin aikana.

Rakennuskielto astuu voimaan 3.6.2024 alkaen kahdeksi vuodeksi. Vanhan Lehmon asemakaava on tavoitteena saada hyväksymiskäsittelyyn vuoden 2026 aikana.

Kontiolahden kaavoitus kiittää kaikkia alueen asukkaita ja maanomistajia yhteistyöstä ja ymmärryksestä tämän tärkeän askeleen edistämisessä kohti kestävämpää ja vahvempaa asuinaluetta.

Rakennuskiellon asettamisesta päättää tekninen lautakunta 23.4.2024.

 

Lisätietoja:

Marja-Liisa Sykkö
maankäyttöpäällikkö
marja-liisa.sykko@kontiolahti.fi
p. 0400 491 791

Leena Sipilä
suunnitteluavustaja
leena.sipila@kontiolahti.fi
p. 0400 621 001