Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahti on mukana Ylen Robomestareissa

Kontiolahti on mukana Ylen Robomestareissa

Yhdeksän kontiolahtelaista lasta on mukana kisaamassa Ylen Robomestarit-ohjelmassa tänä vuonna. Robomestareiden toisella tuotantokaudella kilpailevat Koodikarhut Kontiolahdelta, Bittipolliisit Oulusta ja Virtaluupit Lohjalta.
Kolme koululaisten joukkuetta rakentaa ja ohjelmoi robotteja sekä haastaa toisensa vauhdikkaissa tehtävissä. Kahdeksan viikon kamppailu vaatii taitoa, kestävyyttä ja saumatonta tiimityötä.
 
Joukkueet saavat viikoittain uuden tehtävän, jonka ratkaisuksi he rakentavat robotteja omalla paikkakunnallaan. Viikon lopuksi he esittelevät keksintönsä tuomaristolle studiossa. Tällä kaudella samat joukkueet kisaavat lisäksi studiolla kolmessa vauhdikkaassa haasteessa.
Yle Lapset toteuttaa Robomestarit yhteistyössä Innokas-verkoston kanssa, joka ohjaa ja innostaa kouluja luovuuteen ja innovatiivisuuteen teknologian avulla. Mukana ovat myös Suomen Robotiikkayhdistys ja Tampereen yliopiston tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunta.
 
Robomestarit Galaxissa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 16.8.2020 alkaen. Kontiolahden Koodikarhujen työskentelyä voi seurata Instagramissa @Koodikarhut 16.8. alkaen.